Sznycel wiedeński to jedno z najbardziej popularnych dań, które uwielbiam przygotować na obiad. Jednak zanim przystępuję do smażenia, zawsze pamiętam o jednej ważnej rzeczy. To tajemnica, dzięki której danie to wychodzi idealnie i zachwyca nie tylko moją rodzinę, ale nawet wybredną teściową.
– Jedna pani chciała, żebym wysłała jej 100 kg ogórków paczkomatem. Tak ludzie ich teraz szukają – mówi Anna. Współpracuje z trzema plantacjami, odbiera od nich ogórki i sama sprzedaje. Trafiam na nią na Facebooku. Chcę zapytać o to, o czym słychać o...
Kiedy mój kolega redakcyjny wysuwał rozważania na temat wyjątkowo licznej obecności samochodów Renault w Zamościu, nie spodziewał się, że rozwiązanie zagadki przyjdzie z zupełnie innej strony. Do naszej redakcji napisał Jakub Wilkos, syn współzałożyc...
Moja babcia to absolutna mistrzyni ciasta drożdżowego. Jego zapach wypełniał cały dom w sobotnie południe, kusząc domowników. Ciasto zawsze idealnie wyrastało, było mięciutkie i puszyste. Po latach znalazłam jej przepis i już nigdy nie upiekłam drożd...
W życiu Dody ostatnio nie jest kolorowo. Gwiazda jakiś czas temu poinformowała o złym stanie zdrowia swojego pupila. Teraz opublikowała wymowną relację w mediach społecznościowych.
Gołąbki to jedno z dań, które towarzyszy Polakom w trakcie świąt i rodzinnych spotkań. Rozgrzewają po jesiennych spacerach, uciszają głodne brzuchy i sprawiają, że nawet najgorsza pogoda nie jest taka straszna. To danie dość czasochłonne, więc korzys...
Zrządzenie losu sprawiło, że Ota Benga przeżył rzeź, w której zabito całe jego plemię. Miał ok. 20 lat, gdy trafił do niewoli, a potem został wywieziony do USA. Nazywany "małpim mężczyzną" i "jedynym prawdziwym kanibalem w Ameryce", część swojego kró...
Postać Kristiny Voronovskiej, która w maju została asystentką Donalda Tuska, wzbudza od wczoraj ogromne zainteresowanie internautów, którzy starają się wyszukać kolejne szczegóły z jej życia. Wirtualna Polska zweryfikowała informacje dotyczące kobiet...
Trudno oprzeć się tak soczystym i puszystym kotletom. Mimo że przypominają mielone, wyróżnia je sposób przygotowania. Robert Makłowicz podzielił się trikiem na osiągnięcie kulinarnej doskonałości.