Oj, pod koniec 2025 roku będzie co oglądać. Powrócą znane i lubiane tytuły, ale nie zabraknie też intrygujących "nowych twarzy". Oto najważniejsze seriale tej jesieni i zimy. Zakładka z produkcjami "do obejrzenia" nie będzie już świecić pustkami. Już lada moment pogoda za oknem nie będzie sprzyjać...
Dwie minuty wystarczyły, by rozeszły się bony na noclegi z trzeciej, ostatniej w tym roku tury programu Podlaski Bon Turystyczny. Samorząd województwa zapowiada kontynuację programu w przyszłym roku.
Większość Polaków, którzy zainwestowali w pompę ciepła, jest zadowolona ze swojej decyzji. Niestety, pewien odsetek właścicieli takich urządzeń do dziś żałuje zakupu. Do tej grupy należy pan Nikodem, który przez pompę ciepła musiał żyć w zimnym domu...
Każdy, kto posiada własny kominek i uwielbia przytulne wieczory przy blasku ognia, staje wcześniej czy później przed nieuniknionym problemem: zapas opału jest na wyczerpaniu. Przed zakupem nowej porcji drewna do kominka pojawia się poważne pytanie: j...
Klasyczne kiszone i konserwowe znają wszyscy, ale ogórki po meksykańsku to coś zupełnie innego. Pikantne, słodko-kwaśne, z czosnkiem, chili i aromatyczną zalewą – idealne jako dodatek do obiadu, grilla albo po prostu na kanapkę. To jeden z tych przep...
Buraki to jeden z najpopularniejszych i najbardziej lubianych składników domowych przetworów. A jeśli chcesz, by ich smak był jeszcze ciekawszy – dodaj jedno, nieoczywiste warzywo, które na pewno znajduje się w twojej kuchni.
Nazywane himalajskimi makami, oczarowują intensywnym błękitem płatków i elegancką formą. W ogrodzie wyglądają jak z innej planety - delikatne, egzotyczne i nieco tajemnicze. Ich uroda przyciąga wzrok, ale nie idzie w parze z łatwością uprawy. Niebies...
Chcesz zatrzymać smak lata na długie, zimowe miesiące? Poznaj sprawdzony sposób na sos warzywny do mięsa, który przygotujesz w dwóch wersjach – klasycznej z octem i delikatnej bez octu.
To ostatni dzwonek, aby zrobić zapas domowego przecieru pomidorowego na zimę. Chociaż teraz lato nas nie rozpieszcza, słońce w sierpniu dopisało i krzaki obrodziły w soczyste owoce. Tylko jak zrobić gęsty przecier z samych naturalnych składników? Jes...
Odpowiedni wybór jabłek i kilka prostych kroków to przepis na pyszne przetwory niczym z babcinej spiżarni. Dzięki nim zimowe słodkości, takie jak szarlotka, nabiorą wyjątkowego smaku, który rozgrzeją każde podniebienie w chłodne dni.
Chcesz, aby twoje ogórki kiszone w tym roku zachwycały smakiem i aromatem? Sekret tkwi w jednym składniku – polskim czosnku. Sprawdź, jak podkręca smak ogórków i w jakich proporcjach uszyć go do kiszenia.