Jajka w kotletach? To nie żart! Choć może się wydawać niecodzienne, dodatek jajka do mięsa mielonego podczas przygotowywania kotletów pełni kluczową rolę. Dzięki niemu nasze kotlety zyskują wyjątkową soczystość, delikatność i aromat. A jeśli chcesz zaskoczyć swoich bliskich, spróbuj przygotować jask...
W Polsce o istnieniu białych jajek często przypominamy sobie dopiero przy Wielkanocy. To prawda, że są one lepsze do pisanek niż ich brązowe odpowiedniki. Czy jednak są lepsze czy gorsze do jedzenia?
Kiedy sady i ogrody obfitowały w zbiory, zaradne gospodynie miały ręce pełne roboty. Gdy owocowy urodzaj mocno sprzyjał, w ruch szły słoiki i butelki na domowe przetwory. Lubuskie gospodynie przygotowują nie tylko dżemy i konfitury, ale również nalew...
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przyrządza kotlety mielone. Z jego przepisu wychodzą smaczne jak nigdy wcześniej. Podane na obiad zachwycają wszystkich. Mięso, z których je przygotowuje może być sporą niespodzianką.
Naleśniki to kulinarny klasyk, który uwielbiamy w różnych odsłonach. A co, jeśli powiemy ci, że istnieje sposób na przygotowanie tego dania, który całkowicie odmieni twoje dotychczasowe wyobrażenie o naleśnikach? Poznaj lokše – tradycyjne słowackie p...
W polskiej kuchni istnieje wiele regionalnych specjałów, które od pokoleń przekazywane są z matki na córkę. Jednym z takich dań są pierogi z płuckami, znane również jako pierogi z dudkami. Choć kiedyś były one bardzo popularnym daniem, dzisiaj coraz...
Polska ziemniakami stoi, a w Wielkopolsce to już zdecydowanie nie można zapomnieć o tym warzywie. Jest jak podziemny kameleon, który przybiera różne kształty, kusząc zgłodniałych Polaków. Swoje sprawdzone przepisy na dania z bulw przygotowali mieszka...
Kiedyś Zaduszki obchodzono zdecydowanie bardziej, skupiając się na ludowych obrzędach i tradycjach. Wiele z nich pokryło się już warstwą kurzu, ale nie oznacza to, że muszą na zawsze odejść w zapomnienie.
Poznaj przepis na wyjątkowy deser, który doskonale sprawdzi się na lato. Arbuz w takim połączeniu smakuje po prostu wybornie. Zrób go nawet dzisiaj, a rodzina będzie zachwycona. Smak zachwyci ich tak bardzo, że będą chcieli, abyś przyrządzała go jesz...
Trudno oprzeć się tak soczystym i puszystym kotletom. Mimo że przypominają mielone, wyróżnia je sposób przygotowania. Robert Makłowicz podzielił się trikiem na osiągnięcie kulinarnej doskonałości.
Od kiedy dowiedziono, że jaja nie przyczyniają się do podwyższenia poziomu cholesterolu, ich popularność w diecie znacząco wzrosła. Niemniej korzyści płynące z jedzenia jajek wykraczają daleko poza tę jedną właściwość. Dowiedzmy się, jakie...