Z kapusty zrobimy dziesiątki, a nawet setki smacznych potraw. Z The post Chrupiąca i aromatyczna kapusta kiszona. Zrobienie jej to pikuś appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Kiszona kapusta do obiadu nie ma sobie równych. Jednak jak ją kisić, by miała ten wyjątkowy smak i się udała? Dwie zasady zadecydują o kulinarnym sukcesie.
Fuczki to danie, które pochodzi z Bieszczad i jest jednym z tradycyjnych specjałów tamtejszej kuchni. Są to placki przygotowywane z kiszonej kapusty, które zachwycają swoją chrupkością i intensywnym smakiem. Jeśli chcesz zaskoczyć swoją rodzinę czymś...
Najczęściej podaje się ją do kotletów schabowych, ale są i miłośnicy wyjadania jej prosto z garnka. Kapusta zasmażana to dodatek, który pokochały całe pokolenia Polaków. Prosty trik sprawi, że będzie smakowała po prostu obłędnie.
Karol Okrasa pokazał swoją wersję purée ziemniaczanego. Choć jest ono jedną z najbardziej znanych postaci jednego z najbardziej znanych warzyw, przygotował je nieco inaczej. W tym wydaniu zwykłe purée staje się dziełem sztuki.
Doprawianie rosołu to prawdziwa sztuka. Gdy przypraw jest zbyt dużo, traci zrównoważony, harmonijny smak. Minimaliści twierdzą, że wystarczy tylko sól i pieprz. Jednak lista przypraw pasujących do rosołu jest dłuższa. Które z nich wybierasz?
Kiszenie ogórków to tradycyjna metoda konserwacji warzyw, która pozwala cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Jednak, aby kiszone ogórki były chrupiące, aromatyczne i bezpieczne do spożycia, należy przestrzegać kilku ważnych zasad.
Ziemniaki? Wcale ich nie kojarzymy z turecką kuchnią. Międzynarodową sławę zyskały inne potrawy z tego kraju. Pierwsze miejsce bezsprzecznie należy do kebabu. Jednak gdy ktoś choć raz był w Istambule, ten wie, że ziemniaki są tam bardzo popularne. Ku...
Fasolka szparagowa w chrupiącej panierce to idealna letnia przekąska. Smakuje tak dobrze, że nikt nie zatęskni za chipsami, paluszkami czy nawet frytkami. Najlepiej przygotować od razu dużą porcję, bo znika tak szybko, że lepiej nie mrugać.
Stripsy z KFC są legendarne, jednak nie zawsze ma się do nich dostęp. Czasami przechodzi również ochota na mięso. Wtedy warto przypomnieć sobie poniższy przepis.Stripsy z cukinii świetnie imitują mięsną przekąskę, pięknie pachną, chrupią, a do tego s...
Chociaż mogłoby się wydawać, że udka z kurczaka to danie dość oklepane, to wyjątkowa marynata odmieni ich smak i sprawi, że skórka będzie chrupała aż miło. To najlepszy przepis na szybki obiad zarówno na co dzień, jak i na specjalne okazje.