Kiszona kapusta do obiadu nie ma sobie równych. Jednak jak ją kisić, by miała ten wyjątkowy smak i się udała? Dwie zasady zadecydują o kulinarnym sukcesie.
Najczęściej podaje się ją do kotletów schabowych, ale są i miłośnicy wyjadania jej prosto z garnka. Kapusta zasmażana to dodatek, który pokochały całe pokolenia Polaków. Prosty trik sprawi, że będzie smakowała po prostu obłędnie.
Fuczki to danie, które pochodzi z Bieszczad i jest jednym z tradycyjnych specjałów tamtejszej kuchni. Są to placki przygotowywane z kiszonej kapusty, które zachwycają swoją chrupkością i intensywnym smakiem. Jeśli chcesz zaskoczyć swoją rodzinę czymś...
Z kapusty zrobimy dziesiątki, a nawet setki smacznych potraw. Z The post Chrupiąca i aromatyczna kapusta kiszona. Zrobienie jej to pikuś appeared first on Wiadomości z kraju i ze świata - Ciekawe informacje - ShareInfo.pl.
Czasami nawet przez to rezygnujemy z przygotowywania kaszy. Kiedy jest zbita, a jej ziarenka trudno oddzielić nie smakuje tak dobrze i też wcale apetycznie się nie prezentuje na talerzu. Można tego uniknąć.
Kiszenie ogórków to tradycyjna metoda konserwacji warzyw, która pozwala cieszyć się ich smakiem przez cały rok. Jednak, aby kiszone ogórki były chrupiące, aromatyczne i bezpieczne do spożycia, należy przestrzegać kilku ważnych zasad.
Młoda kapusta to jedno z tych warzyw, które kojarzą się z wiosennymi i letnimi obiadami. Delikatna, soczysta i pełna smaku, doskonale komponuje się z różnymi dodatkami. Jednak istnieje jeden nieoczywisty składnik, który sprawi, że duszona młoda kapus...
Domowa kiszona kapusta ma wyjątkowy smak i jest bardzo zdrowa. Jednak jak ją zrobić, by nie była gorzka? Pewna czynność i czas mają tu kluczowe znaczenie. Zdradzamy tajniki na przygotowanie pysznej kiszonej kapusty.
Michał Kołodziejczak opublikował zdjęcie, na którym w oczy rzuca się jego pasek. Szczególną uwagę zwraca logo, które łudząco przypomina to należące do drogiej, włoskiej marki. Wiceminister rolnictwa ma słabość do luksusu?
Gołąbki to mięso mielone z dodatkami zawinięte w liście. Ale jakie liście? Większość z nas powiedziałaby, że kapusty. Ale Ewa Wachowicz ma na to swój pomysł.
Przetwory to doskonała forma na zachowanie smaku zebranych latem sezonowych warzyw. Każda gospodyni przyrządza tradycyjne kiszonki na zimę z ogórków i kapusty. Okazuje się także, że kiszone przetwory można przygotować jeszcze z innego warzywa. Czytaj...