Delikatne ciasto, kremowy farsz i aromat wanilii – właśnie takie są pierogi z serem, które doskonale sprawdzą się zarówno na słodki obiad, jak i deser. Ten prosty przepis z idealnie dobranymi proporcjami nadzienia sprawi, że twoje pierogi zawsze będą udane i zachwycą domowników już od pierwszego kęs...
Odkryj sekret bieszczadzkich fuczek – prostych, bezmięsnych placków, które w mig podkręcisz jednym dodatkiem. Sprawdź nasz przepis i przekonaj się, jak łatwo przygotować aromatyczny, domowy obiad pełen smaku i koloru.
Jaki jest najlepszy pomysł na szybki obiad z mięsem mielonym? Oczywistą odpowiedzią jest pyszna zapiekanka. Zrobienie jej zajmie tylko kilka chwil. Soczyste mięso, ciągnący się ser i mnóstwo warzyw - to danie to prawdziwa bomba witaminowa, a do tego...
Gdy lasy zapełniają się grzybami, warto jest przygotować nie tylko sosy i farsze, ale zrobić z nich główną gwiazdę posiłku, a w tej odsłonie idealnie sprawdzą się na piątkowy obiad.
Ryż z soczewicą w sosie jogurtowo-pomidorowym to danie, które zaskakuje w każdej możliwej kategorii, czyli smakiem, sytością i prostotą przygotowania. Choć nie zawiera mięsa, dostarcza porządną porcję roślinnego białka, błonnika i witamin. Świetnie s...
Celem idei „meat-free weekend" jest świadoma rezygnacja z mięsa przez weekend. To najprostsza forma swego rodzaju detoksu od przetworów mięsnych, który może przynieść dużo korzyści dla organizmu. Z jednej strony: nie trzeba rezygnować z mięsa na stał...
Życie studenta rządzi się swoimi prawami. Po całym dniu zajęć nie ma czasu na spędzanie godzin w kuchni. Każda minuta jest na wagę złota, zwłaszcza gdy przyjaciele już pytają, czy mogą wpaść wieczorem. Co wtedy podać? Co zjeść, aby było smacznie i po...
Nowy raport FAO pokazuje, że do 2034 roku świat będzie jeść więcej mięsa, zwłaszcza drobiu. Sprawdź, jak zmienią się trendy i co to oznacza dla rolników.
Chcesz zatrzymać smak lata na długie, zimowe miesiące? Poznaj sprawdzony sposób na sos warzywny do mięsa, który przygotujesz w dwóch wersjach – klasycznej z octem i delikatnej bez octu.
Mrożenie mięsa wymaga przestrzegania kilku kluczowych zasad, aby uniknąć problemów zdrowotnych. Doświadczony rzeźnik podzielił się swoimi wskazówkami. Niektóre z nich mogą naprawdę zaskoczyć.
Chcesz, aby przygotowane przez ciebie mięso smakowało jak w najlepszej restauracji? Zobacz, co łączy sześciu szefów kuchni i jak dzięki jednej kluczowej cesze każdy może przygotować najlepszy sos do mięsa.