Oto najprostszy możliwy przepis na marynowaną surówkę. Łączymy w niej dwa warzywa z kilkoma przyprawami. Otrzymujemy zaś chrupiący dodatek do dań albo lekką przekąskę na upalne dni.
Czasem nie trzeba dużej ilości składników czy wielu godzin spędzonych na przygotowaniach, aby wyczarować efektowną przekąskę. Tak jest w przypadku tych prostych roladek, które świetnie sprawdzą się w roli szybkiej przystawki. Na dodatek przygotowanie...
To jeden z najprostszych i najszybszych sposobów na bakłażana. Na pewno można dodać jeszcze jedno naj - najpyszniejszych. Tak właśnie to warzywo przygotowuje się na Sycylii, a wiadomo, że Włosi potrafią zrobić cuda z bakłażanów. I oczywiście bez sera...
Czy wiesz, że kwiaty cukinii to nie tylko piękna ozdoba ogrodu, ale także prawdziwa kulinarna uczta? Te delikatne płatki, zanurzone w lekkim cieście i usmażone na złoto, to przekąska, która podbije podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy...
Jak przyrządzić schab na obiad? Zapomnij o tradycyjnych kotletach, ale użyj cebuli i ziemniaków. Schab na poduszeczce z tych produktów i pod pierzynką z sera żółtego wyjdzie, że palce lizać. Lepszego obiadu jeszcze nie jadłeś.
Stripsy z KFC są legendarne, jednak nie zawsze ma się do nich dostęp. Czasami przechodzi również ochota na mięso. Wtedy warto przypomnieć sobie poniższy przepis.Stripsy z cukinii świetnie imitują mięsną przekąskę, pięknie pachną, chrupią, a do tego s...
Ta chrupiąca marynowana cukinia wychodzi w smaku zupełnie niepodobna do samej siebie. To prawdziwa bomba piątego smaku. Smakując tej ciekawej postaci warzywa polubisz ją jeszcze bardziej.
Proste i szybkie w przygotowaniu roladki z pastą twarogowo-warzywną są smacznym sposobem na podanie tego warzywa. Warto spróbować ich w sezonie, kiedy cukinia jest najsmaczniejsza i najtańsza.
Nie wiesz, co zrobić na dzisiejszy obiad? Mamy wysyp nie tylko sezonowych owoców, ale i warzyw. Jednym z nich jest cukinia, więc to niezły pretekst, aby przygotować z niej smaczne danie. Rodzina będzie zachwycona, a ty z przepisem z artykułu przyrząd...
Kiedyś jedliśmy głównie ziemniaczane. Dziś kotlety warzywne to wciąż rozrastająca się kategoria potraw, a w roli bazowych składników wciąż pojawiają się kolejne rośliny. Kalarepa jest jedną z nich.
Ziemniaki są dobrym wyborem na obiad. Przyrządzam je z przepisu, który gwarantuje wyśmienity efekt na talerzu. Ziemniaki w pysznej mieszance robią wrażenie i smakują każdemu, kto ich spróbuje.