To jeden z najprostszych i najszybszych sposobów na bakłażana. Na pewno można dodać jeszcze jedno naj - najpyszniejszych. Tak właśnie to warzywo przygotowuje się na Sycylii, a wiadomo, że Włosi potrafią zrobić cuda z bakłażanów. I oczywiście bez sera się nie obejdzie.
Zwykle rybę podaję na obiad w piątek. Wcześniej smażyłam dorsza w panierce, ale teraz przyrządzam go w inny sposób. Z apetycznymi dodatkami pieczona ryba nie ma sobie równych. Tak obiad jest pyszny, ale też bardzo zdrowy.
Zabytkowa plebania kościoła świętej Anny w Wilanowie poddawana jest ociepleniu. O sprawie dowiedział się konserwator zabytków, który nie wydał pozwolenia na takie działanie. Prace wstrzymano, a proboszcz będzie musiał przywrócić budynkowi pierwotny s...
Zainspiruj się i na deser przygotuj ciasto z owocami. Łasuchów zachęci fantastyczny wygląd, a po pierwszym kęsie zakochają się w jego smaku. Jest to ciasto bez pieczenia, więc wyjdzie za każdym razem, a przygotowanie nie jest skomplikowane. Poznaj pr...
Nie masz pomysłu na dzisiejszy deser? Ciasto Pysznotka rozwiąże ten problem. Z przepisem z tego artykułu przygotujesz je niezwykle łatwo, dlatego czym prędzej poznaj sposób i o smaku słodkiej przekąski przekonaj się sama.
Gdy tylko pojawia się na stole, cichnie gwar rozmów i słychać tylko brzdękanie talerzyków. Ciasto Michałek to deser, którego nie da się odmówić. Szybko zapomnisz o małych cukierkach, gdy tylko spróbujesz deseru w wydaniu XXL.
Figi to jesienne owocowe odkrycie, które opanowało internet. Zamiast jednak kolejny raz zapiekać je razem z serem feta, przyrządź pyszne carpaccio z dodatkiem szynki parmeńskiej. Zaskakująca przystawka świetnie sprawdzi się jako lekka przekąska czy s...
Lato to czas, gdy w ogródkach krzaczki uginają się od warzywnych i owocowych cudów. Jednym z nich jest cukinia, jedno z najbardziej uniwersalnych warzyw w kuchni. Chociaż kojarzy się głównie z plackami, to ten przepis pokochasz jeszcze bardziej.
Latem chętnie jemy ryby, bo ich mięso jest delikatne... i kojarzą się z wakacjami nad morzem. Jeśli napotkacie tą rybę na urlopowych szlakach, warto ją zamówić. Zostajesz w domu? Jej przygotowanie jest bardzo proste.
Fasolka szparagowa w chrupiącej panierce to idealna letnia przekąska. Smakuje tak dobrze, że nikt nie zatęskni za chipsami, paluszkami czy nawet frytkami. Najlepiej przygotować od razu dużą porcję, bo znika tak szybko, że lepiej nie mrugać.
Czy w domu da się zrobić surówkę lepszą niż w restauracji? Jak najbardziej! Przyrządzam ją z kapusty, a ten smak potrafi zdrowo uzależnić. Przepis znanego kucharza na surówkę z kapusty jest wart polecenia.