Sztuczna inteligencja zaskakuje – potrafi nie tylko naśladować sposób myślenia ludzi, ale też tworzyć języki. Najnowszy przykład ujawnił właśnie Mati Staniszewski, twórca polskiego jednorożca ElevenLabs. To może być przełom w komunikacji między botami.
Jeden z punktów planu pokojowego dla Ukrainy dotyczy "europejskich myśliwców w Polsce". — Dlaczego też nie w Łotwie, Litwie, Estonii, Rumunii? Może to jest plan ograniczenia obecności NATO na flance wschodniej? To jest sprawa absolutnie krytyczna — k...
Seniorzy uczą się ratować życie, bronić portfela i lepiej korzystać ze świadczeń. W Częstochowie odbyła się kolejna odsłona projektu "Razem dla seniorów". Jest to wspólna inicjatywa ZUS i Lotniczego Pogotowia Ratunkowego. "To wiedza, która może urato...
Na Zatoce Wiślanej powstaje nowa, sztuczna wyspa. Wyspa Estyjska, tworzona z urobku z prac czerpalnych, ma stać się rajem dla ptaków. Jej aktualne wypełnienie osiągnęło już 20 proc.
Czy antyimigranckie marsze w polskich miastach to zbijanie politycznego kapitału? Czy tego typu narracja to realny problem? A może zawodzi polityka informacyjna rządu? - o to m.in. zapytamy w Porannej rozmowie w RMF FM Magdalenę Biejat, wicemarszałek...
Zmieniające się nawyki konsumentów w Polsce coraz wyraźniej odbijają się na rynku spożywczym. Jak wynika z danych przytaczanych przez "Puls Biznesu", w pierwszym kwartale 2025 r. polskie gospodarstwa domowe ograniczyły wydatki na mięso i wędliny, pod...
mObywatel to aplikacja, która wystartowała po prostu jako nasz cyfrowy dowód, aby z każdym rokiem rozbudowywać się o coraz to kolejne funkcje. Dzięki temu dzisiaj mamy narzędzie wygodne i przydatne w wielu sytuacjach. Teraz dochodzi kolejna, która ud...
Rynek gastronomiczny tylko w pierwszym półroczu urósł o blisko 2 tys. placówek, a ich liczba po raz pierwszy przekroczyła 100 tys. Wciąż mocno rośnie segment food-trucków, ale klasycznych restauracji też przybywa.
Liczba placówek gastronomicznych w pierwszym półroczu urosła o blisko 2 tys., po raz pierwszy przekraczając 100 tys. Szczególnie mocno rośnie segment food trucków – informuje Rzeczpospolita.