Dobre ziemniaki zawsze przydadzą się na zimę. Jednak zdarza się, że kiełkują. Jak przechowywać ziemniaki, by temu zapobiec? Jest na to sprawdzony sposób.
Papier do pieczenia służy nie tylko do przygotowywania ciast. Wykorzystaj ten produkt i z jego pomocą zrób smaczny obiad dla całej rodziny. Wyjdzie nie tylko pyszny, ale i zdrowy. Prosty przepis zaskoczy każdego.
Sezon na czereśnie trwa, więc wartko wykorzystać w pełni urodzaj drzewek owocowych i atrakcyjne ceny na rynku. Najpopularniejszym przetworem jest oczywiście kompot, osładzający niejeden domowy obiad. Ja stawiam jednak na zupełnie inny przepis.
Ekspresowy, nieco „studencki” w charakterze przepis na naprawdę tani i szybki obiad. Przygotowanie go trwa dosłownie tyle, ile potrzeba na zagotowanie makaronu. Szybko zaspokaja apetyt i daje energię na dalszy ciąg dnia.
Czereśnie ustąpiły wiśniom, stając się jednym z owoców, które kuszą atrakcyjną ceną. Wiele osób zastanawia się, jak wykorzystać je poza przygotowanie kompotów. Jednym z moich ulubionych przepisów jest wilgotne ciasto czekoladowe z dodatkiem wiśni.
Leczo jest jednym ze smaków lata. Aromatyczna potrawka z pomidorów, papryki i mięsa doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację w upalny dzień. Jego smak podkręci uwielbiany owoc. Dorzucisz go raz do gotującego się dania, a juz nie wrócisz do klasyc...
Sezon na fasolkę szparagową w pełni, więc warto korzystać z urodzaju i zaprosić ją do swojej kuchni. Chociaż największą popularnością cieszy się fasolka z bułką tartą, to ta w wersji chińskiej depcze jej po piętach. Jest smacznie, prosto i przy tym z...
Lato to czas na grillowanie, a aromat potraw z rusztu wypełnia przydomowe ogródki i sprawia, że w brzuchu zaczyna burczeć. W mojej kuchni stawiam nie tylko na mięsne dania, ale również zaskakujące przysmaki.
Marzy ci się smaczne i szybkie danie? Zrób je tak, jak ja! Wystarczą tylko ziemniaki i jajka. Wkrótce na twoim stole zagości prawdziwy przysmak. Zrobisz go dzięki temu przepisowi.
Klopsiki najczęściej lądują w sosie pomidorowym, koperkowym, lub śmietanowym. Ja jednak przygotowuję je zupełnie inaczej. Ten przepis zdradziła mi moja babcia, która w klopsikach nie miała sobie równych.
Pierogi często goszczą na naszych stołach. Jedni wolą jeść je na słodko, inni na słono. Nie każdy jednak wie, dlaczego warto dodać liść laurowy do gotujących się pierogów. Powód naprawdę może zaskoczyć. Jesteście ciekawi?