Sezon na fasolkę szparagową w pełni, więc warto korzystać z urodzaju i zaprosić ją do swojej kuchni. Chociaż największą popularnością cieszy się fasolka z bułką tartą, to ta w wersji chińskiej depcze jej po piętach. Jest smacznie, prosto i przy tym zaskakująco.
Fasolka szparagowa wyjdzie znacznie smaczniejsza, kiedy poznasz ten prosty trik. Co należy zrobić? To bardzo proste — wystarczy nie ograniczać się do doprawienia gotującej się fasolki jedynie solą. Jeszcze jeden składnik sprawi, że przekąska będzie o...
Jakie są najnowsze ceny fasolki szparagowej? Sprawdzamy aktualne stawki na głównych krajowych giełdach w połowie czerwca 2025 r. Artykuł Najnowsze ceny fasolki szparagowej, czerwiec 2025 pochodzi z serwisu AgroFakt.pl.
Jest pozbawiona łyka, a więc pozostaje miękka i delikatna. Jest lekko słodka, natomiast same strąki są dużo szerze niż strąki szparagówki. Czy ktoś jeszcze pamięta o wspaniałej fasoli typu mamut?
PLL LOT przywracają do regularnej siatki połączeń francuski Lyon. Choć turyści długo musieli czekać na zmiany, to liczba lotów wynagrodzi im tę przerwę.
Zupa ogonowa była kulinarnym rarytasem w PRL-u. Obecnie mało kto o niej pamięta, a szkoda, bowiem to wyjątkowo smaczna i pożywna zupa, która rozgrzewa oraz syci na długi czas.
Fasolka szparagowa w maśle i bułce tartej? To już przeżytek! Odkąd poznałem przepis na tę sałatkę, każdą fasolkę przeznaczam tylko na nią. Daj szansę tej recepturze i sam się przekonaj, jaka jest genialna!
W upalne lato trudno jeść ciężkie, tłuste dania. Mam na to świetne rozwiązanie. Letnia zupa z fasolki szparagowej jest lekka, robi się ją błyskawicznie, a do tego świetnie smakuje. Ponadto syci na długie godziny.Sekretnym składnikiem, który nadaje zu...
Fasolka po bretońsku jest szczególnie popularna podczas chłodniejszych dni. Nie tylko szybko syci, ale i świetnie rozgrzewa. Jednak to danie ma też minusy. Rezygnujesz z niego, bo nie czujesz się potem najlepiej? Ten problem może rozwiązać odpowiedni...
Fasolka po francusku to delikatna, aromatyczna alternatywa dla klasycznej wersji z bułką tartą i masłem. Wystarczy jeden ostry dodatek, by ten tradycyjny przepis nabrał zupełnie nowego charakteru. Fasolka z nutą chili zyskuje na wyrazistości, a jej s...
Żółta fasolka szparagowa to warzywo, które wszystkie dzieciaki zajadają ze smakiem. Podsmażona z masłem i bułką tartą jest synonimem domowej kuchni i u wielu dorosłych przywołuje ciepłe wspomnienia. Żeby podczas gotowania nie straciła koloru, wystarc...