Dostałam od wczoraj mnóstwo wiadomości od Państwa z pytaniem, czy prezes Glapiński złamał wczoraj na konferencji prawo - napisała prof. Joanna Tyrowicz, członkini Rady Polityki Pieniężnej na portalu LinkedIn.
Małżeństwo Kasi i Piotrka już dawno przestało być wzorowe. Mężczyzna nie chciał słuchać o tym, że jego żona rzekomo nudzi się w związku. Po tym, jak kobieta spotkała w restauracji przystojnego kelnera, rozwiązanie problemu przyszło samo. Jeszcze nigd...
Dżemy są szczególnie lubiane w moim domu. Pyszne owoce zamknięte w słoiczkach najlepiej smakują zimą. Jednak ten dżem z jeżyn bez pestek nie ma sobie równych. Jest prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny.
“Nie zrozumcie mnie źle - kocham mojego męża, ale ostatnio coraz częściej zadaje sobie pytanie, czy Łukasza nie kocham bardziej… Był moją pierwszą miłością, byliśmy razem w liceum. Wtedy nam nie wyszło. Ja wyjechałam na studia, a on został w naszym m...
Nie wyobrażasz sobie posiłku bez mięsa? W takim razie wypróbuj przepis na doskonale doprawione danie z mięsem w roli głównej. Smaku i aromatu mu nie brakuje, a dobór przypraw sprawia, że taki rarytas każdy zje z prawdziwą przyjemnością.
Pomidory, które dojrzewają w letnim słońcu, są pyszne i dorodne. Jak wykorzystać je w kuchni? Od lat robię przecier z pomidorów, który wspaniale smakuje. Teraz każdemu polecam przepis babci, który warto wypróbować.
Program "Aktywny rodzic" miał być wsparciem dla rodzin z małymi dziećmi. Dofinansowanie pobytu żłobka w kwocie 1500 zł całkowicie albo w zdecydowanej większości miało pokryć czesne. "Cieszyłam się, kiedy ogłosili start programu. Liczyłam się z podwyż...
Na dzień przed rozpoczęciem roku szkolnego w bazie ofert pracy dla nauczycieli nadal można było znaleźć ok. 15 tys. pozycji. W szkołach w całej Polsce brakuje matematyków, fizyków czy logopedów. Nauczycieli, którzy ze szkoły odeszli, ta sytuacja wcal...
Zupy sycą, rozgrzewają i smakują. Gotuję je często, a jesienią korzystam z przepisu cioci. Do zupy trafia warzywo, z którego dość rzadko korzystamy w kuchni, a szkoda. Warto po nie sięgać nie tylko dla smaku.