Mięso po rosole nie może się zmarnować. Poznaj przepis na znakomite danie i zaskocz domowników. Od teraz nic się nie zmarnuje, a ty możesz przygotować tani obiad dla całej rodziny. Czytaj dalej, a poznasz wszelkie szczegóły.
Uważaj, zupa pomidorowa wyjdzie niesmaczna, jeżeli dodasz do niej jeden składnik. Zepsuje nie tylko smak, ale i cały obiad. Wystarczy niewielka ilość produktu, a będzie gorzka. Nie popełnij mojego błędu, zupa nie nadawała się do jedzenia.
Zupy warto włączyć do diety nie tylko ze względu na ich smak, ale też właściwości. Dlatego często gotuję zupę, która jest pyszna i bardzo zdrowa. Syci na długie godziny i sprawia, że jem w wartościowy sposób.
Ewa Wachowicz jak mało kto zna się na tradycjach naszej kuchni. Nie znaczy to jednak, że nie zdarza jej się odejść od żelaznych kanonów. Tak jest w wypadku tej zupy pomidorowej, którą znajdujemy tu w zupełnie odmienionym obliczu.
Dodajesz makaron do zupy pomidorowej? Przyjrzyj mu się bacznie. Być może sięgasz po jeden z najbardziej niezdrowych produktów tego typu. Pora zmienić swoje kulinarne przyzwyczajenia.
Pomidorowa wydaje ci się nudnym daniem? Pora na zmiany. Wprowadzenie zaledwie połowy łyżeczki popularnej przyprawy może całkowicie odmienić jej smak. Warto przetestować ten trik.
Rosół może smakować jeszcze lepiej. Wypróbuj przepis i ugotuj tę ulubioną zupę tak, jak robią to na Śląsku. Jeden składnik może szokować, ale to właśnie dzięki niemu smakuje obłędnie. Tej tradycyjnej zupy nie ugotujesz już w inny sposób.
Rosół jest ulubioną zupą wielu z nas, choć w czasie upałów częściej sięgamy po chłodniki. Amatorów rosołu jednak nie brakuje. Gdy temperatury nieco spadną, warto wrócić do tego smaku. Szefowie kuchni mają pewien sekret, który sprawia, że rosół w rest...
Uwielbiany kucharz z Youtube'a Tomasz Strzelczyk pokazał, jak zagospodarować wygotowane mięso. Przygotował z niego zapiekankę. Ten przepis z pewnością warto zachować na przyszłość.
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie, po którym fani rosołu powinni od razu pognać do kuchennych szafek. Dotyczy bowiem popularnego dodatku do zup i sosów, który wciąż gości w wielu domach.
Jeśli lubisz zjeść dobry rosół, to ten z przepisu Ewy Wachowicz jest właśnie taki. Znana restauratorka dodaj do niego składnik, który może zaskoczyć. Jednak gwarantuje on doskonały smak rosołu.