Skrzydłokwiat to bardzo wdzięczna roślina. Zdobi nasze mieszkania i pięknie kwitnie. Jednak zdarza się, że tak wyczekiwane białe kwiaty w kształcie skrzydeł, się nie pojawiają. Wówczas warto wsypać pewien produkt do doniczki. Na pewno masz go w swojej kuchni.
Polacy to istni "rośliniarze". Parapety naszych babć od zawsze były pełne zieleni, ale to młode pokolenie dostało "fiołka" na punkcie domowych kwiatów. Okna i komody niejednego mieszkania są całkowicie zastawione doniczkami, ale wielu początkujących...
Zamiokulkas to podobno bardzo wytrzymała roślina, która jest dość prosta The post Wrzuć pastylkę do doniczki. Zamiokulkas zaleje się nowymi liśćmi appeared first on ShareInfo.pl - Wiadomości, porady, kulinaria.
Stare dokumenty w szufladzie to dla nas zazwyczaj przejaw sentymentu. Znalezione papiery możemy też uznać za śmieci i po prostu wyrzucić. Nie rób tego pod żadnym pozorem! Stare dokumenty mogą być przepustką od niemałych pieniędzy. Jakim sposobem? Spr...
Liście pora traktujesz jako odpad? Kiedy dowiesz się, co możesz z nich przygotować, już nigdy nie pozbędziesz się tego cennego składnika. Dowiedz się, jak wykorzystać liście w swojej kuchni, a ten przepis będziesz wykorzystywać bardzo często.
Lubisz rzodkiewkę? Jeśli tak, to pamiętaj, by nie pozbywać się liści z tego smacznego i chrupkiego warzywa. Zrobisz z nich sałatki, które będą pyszne, ale też wyjątkowo zdrowe. Przyrządzaj je nie tylko latem.
Nieświadomość może Cię wiele kosztować. W Polsce obowiązują przepisy, które nakładają surowe kary za niewłaściwe wyrzucanie odpadów. Czy wiesz, że wrzucenie niektórych przedmiotów do zwykłego kosza na śmieci może skończyć się mandatem na kwotę sięgaj...
Chociaż sezon na wiśnie i czereśnie jest już na mocnym wyczerpaniu, da radę znaleźć na stoiskach i straganach ostatnie partie owoców. Jeśli je znajdziesz i zdecydujesz się kupić, po zjedzeniu nie wyrzucaj pestek. Mam na nie doskonały sposób.Co więcej...
Ugotowany kalafior zwykle podajemy z masełkiem i bułką tartą. Jednak jego liście wyrzucamy. Teraz warto je zatrzymać i ugotować smaczną potrawę z liści kalafiora. Na obiad będzie jak znalazł.
Z tym przepisem wprost opłaca się nie dojadać arbuza do końca. Mniej słodkie części razem z zielonym pancerzem zmieniają się w niezwykły dżem. Odpowiednio zagęszczony sos będzie doskonałym smarowidłem i dodatkiem do deserów.
Hortensje do częsty gość w naszych ogrodach. Miłośnicy pielęgnacji kwiatów dobrze wiedzą, że jesień to pora, by przygotować je na spadek temperatur i przetrwanie zimy. Nie wszyscy jednak wiedzą, że nawóz do nich można przygotować z jabłek.