Z tym przepisem wprost opłaca się nie dojadać arbuza do końca. Mniej słodkie części razem z zielonym pancerzem zmieniają się w niezwykły dżem. Odpowiednio zagęszczony sos będzie doskonałym smarowidłem i dodatkiem do deserów.
Ilość odsłon: 32
źródło: https://smakosze.pl/nie-wyrzucaj-skorek-arbuza-zrobisz-z-nich-jesienny-przysmak-pb-mp-110924
kategoria: informacje, 2024-09-11 09:01:02
Inne znaleziska:
Nigdy nie wyrzucaj liści z kalafiora. Zrobisz z nich prawdziwy przysmak
smakosze.pl
Ugotowany kalafior zwykle podajemy z masełkiem i bułką tartą. Jednak jego liście wyrzucamy. Teraz warto je zatrzymać i ugotować smaczną potrawę z liści kalafiora. Na obiad będzie jak znalazł. 
smakosze.pl, 2024-09-08 15:11:02
2024-09-08 15:11:02
Wbijam jajka do arbuza i odpalam blender. Ten deser to hit lata
smakosze.pl
Poznaj przepis na wyjątkowy deser, który doskonale sprawdzi się na lato. Arbuz w takim połączeniu smakuje po prostu wybornie. Zrób go nawet dzisiaj, a rodzina będzie zachwycona. Smak zachwyci ich tak bardzo, że będą chcieli, abyś przyrządzała go jesz...
smakosze.pl, 2024-07-26 19:35:05
2024-07-26 19:35:05
Najpierw kroimy arbuza. Potem kilka prostych kroków i mamy zniewalające danie
smakosze.pl
Co się stanie, gdy pokroimy arbuza, a potem upieczemy i zamarynujemy? Zyskamy obłędnie pyszne danie, które będzie rarytasem nie tylko dla miłośników kuchni roślinnej. Polecamy doskonały patent na arbuza. 
smakosze.pl, 2024-09-07 07:16:02
2024-09-07 07:16:02
Masz w domu ten dokument? Lepiej go nie wyrzucaj, możesz wiele zyskać
biznesinfo.pl
Stare dokumenty w szufladzie to dla nas zazwyczaj przejaw sentymentu. Znalezione papiery możemy też uznać za śmieci i po prostu wyrzucić. Nie rób tego pod żadnym pozorem! Stare dokumenty mogą być przepustką od niemałych pieniędzy. Jakim sposobem? Spr...
biznesinfo.pl, 2024-07-31 11:23:08
2024-07-31 11:23:08
Przenigdy nie wyrzucaj liści pora. Wykorzystasz je w niezwykły sposób
smakosze.pl
Liście pora traktujesz jako odpad? Kiedy dowiesz się, co możesz z nich przygotować, już nigdy nie pozbędziesz się tego cennego składnika. Dowiedz się, jak wykorzystać liście w swojej kuchni, a ten przepis będziesz wykorzystywać bardzo często.
smakosze.pl, 2024-07-31 23:05:03
2024-07-31 23:05:03
Nie wyrzucaj liści rzodkiewki. Latem przydadzą ci się w kuchni
smakosze.pl
Lubisz rzodkiewkę? Jeśli tak, to pamiętaj, by nie pozbywać się liści z tego smacznego i chrupkiego warzywa. Zrobisz z nich sałatki, które będą pyszne, ale też wyjątkowo zdrowe. Przyrządzaj je nie tylko latem. 
smakosze.pl, 2024-08-03 09:02:06
2024-08-03 09:02:06
Nie wyrzucaj tego do śmieci. Grozi za to nawet 5 tys. zł mandatu
biznesinfo.pl
Nieświadomość może Cię wiele kosztować. W Polsce obowiązują przepisy, które nakładają surowe kary za niewłaściwe wyrzucanie odpadów. Czy wiesz, że wrzucenie niektórych przedmiotów do zwykłego kosza na śmieci może skończyć się mandatem na kwotę sięgaj...
biznesinfo.pl, 2024-08-25 13:02:02
2024-08-25 13:02:02
Nigdy ich nie wyrzucaj. Pestki z czereśni i wiśni przydają się w domu
smakosze.pl
Chociaż sezon na wiśnie i czereśnie jest już na mocnym wyczerpaniu, da radę znaleźć na stoiskach i straganach ostatnie partie owoców. Jeśli je znajdziesz i zdecydujesz się kupić, po zjedzeniu nie wyrzucaj pestek. Mam na nie doskonały sposób.Co więcej...
smakosze.pl, 2024-09-08 07:07:06
2024-09-08 07:07:06
Nie wyrzucaj, wsyp do doniczki. Kuchenny odpad sprawia, że skrzydłokwiat kwitnie przez cały rok
smakosze.pl
Skrzydłokwiat to bardzo wdzięczna roślina. Zdobi nasze mieszkania i pięknie kwitnie. Jednak zdarza się, że tak wyczekiwane białe kwiaty w kształcie skrzydeł, się nie pojawiają. Wówczas warto wsypać pewien produkt do doniczki. Na pewno masz go w swoje...
smakosze.pl, 2024-09-10 06:06:02
2024-09-10 06:06:02
Nie wyrzucaj takich jabłek, weź je do kuchni i zrób nawóz. Tak wzmacniam kwiaty przed zimą
smakosze.pl
Hortensje do częsty gość w naszych ogrodach. Miłośnicy pielęgnacji kwiatów dobrze wiedzą, że jesień to pora, by przygotować je na spadek temperatur i przetrwanie zimy. Nie wszyscy jednak wiedzą, że nawóz do nich można przygotować z jabłek.
smakosze.pl, 2024-09-17 18:04:02
2024-09-17 18:04:02