We wrześniu zaczyna się sezon na dynie, który potrwa do końca listopada. W tym czasie wielu z nas użyje apetycznych warzyw do przyrządzenia różnych potraw. Wyjaśniamy, po jaką dynię nigdy nie powinniśmy sięgać. Jej działanie jest wyjątkowo szkodliwe dla naszego zdrowia.
Ilość odsłon: 22
źródło: https://smakosze.pl/przenigdy-nie-jedz-takiej-dyni-jest-toksyczna-kr-mp-110924
kategoria: informacje, 2024-09-11 06:05:04
Inne znaleziska:
Dodaję do dyni i mieszam, po prostu poezja smaku
smakosze.pl
Ta kolorowa i chrupiąca surówka składa się z nietypowych warzyw. Warto przygotowywać taką kompozycję w sezonie dyniowym, który jest w Polsce osłodą końca lata i wilgotnej jesieni. Osłodą dosłownie i w przenośni, bo ta lekka w smaku sałatka dodaje łag...
smakosze.pl, 2024-09-03 09:04:04
2024-09-03 09:04:04
Chleb z dyni długo zachowuje świeżość. Z tym przepisem wyjdzie idealnie wilgotny i żółciutki
fakt.pl
Wrzesień to czas, gdy nasze kuchnie wypełniają się aromatem domowych wypieków. Ciekawą propozycją na coraz chłodniejsze dni będzie chleb dyniowy – jego złocisty kolor przywoła słoneczne wspomnienia, a nietypowy smak urozmaici jesienne śniadania. Podp...
fakt.pl, 2024-09-11 17:17:02
2024-09-11 17:17:02
Wsyp do gorącej zupy z dyni. Zbijesz cholesterol i wzmocnisz odporność
smakosze.pl
Zupa z dyni to jeden z pysznych smaków jesieni. Warto podać ją ze składnikiem, który nie tylko podkręci smak, ale też zadba o nasze zdrowie. Żadna infekcja nie będzie nam straszna. 
smakosze.pl, 2024-09-24 16:41:03
2024-09-24 16:41:03
Przenigdy nie używaj takich wieczek do słoików. Przez nie wszystkie przetwory będą do wyrzucenia
smakosze.pl
Popularny kucharz z polskiego kulinarnego YouTube'a zwrócił uwagę na fatalny problem z wieczkami do słoików. Jeśli twoje przetwory nagminnie się psują, może winna jest przyczyna, którą wskazał.
smakosze.pl, 2024-07-23 21:26:03
2024-07-23 21:26:03
Przenigdy nie smaż na nim ryb. “Absolutnie się nie nadaje”
smakosze.pl
Smażone ryby cieszą się popularnością nie tylko w nadmorskich smażalniach. Ryby też chętnie smażymy w swoich domach. Jednak nie każdy olej jest dobrym wyborem. Szczególnie jeden produkt w ogóle się do tego nie nadaje. 
smakosze.pl, 2024-09-19 22:14:03
2024-09-19 22:14:03
Przenigdy nie łącz z ziemniakami. Sensacje żołądkowe to najmniejszy problem
smakosze.pl
Łączenie na talerzu różnych składników odżywczych to coś więcej niż tylko sztuka komponowania smaku. Warto zwrócić uwagę na zdrowotne aspekty tej czynności. Ziemniaki są w polskich obiadach składnikiem wszechobecnym. Co można, a czego nie można łączy...
smakosze.pl, 2024-07-25 09:14:04
2024-07-25 09:14:04
Przenigdy nie wyrzucaj liści pora. Wykorzystasz je w niezwykły sposób
smakosze.pl
Liście pora traktujesz jako odpad? Kiedy dowiesz się, co możesz z nich przygotować, już nigdy nie pozbędziesz się tego cennego składnika. Dowiedz się, jak wykorzystać liście w swojej kuchni, a ten przepis będziesz wykorzystywać bardzo często.
smakosze.pl, 2024-07-31 23:05:03
2024-07-31 23:05:03
Przenigdy nie przechowuj tam miodu. Stanie się twardy i straci wszystkie właściwości
smakosze.pl
Miód to naturalny rarytas, który gwarantuje nam smak i wyjątkowe wartości odżywcze. Jednak należy pamiętać, by nigdy nie przechowywać go w miejscu, który odbierze mu cenne wartości i sprawi, że miód będzie twardy jak kamień. Tego miejsca unikaj jak o...
smakosze.pl, 2024-08-01 19:42:06
2024-08-01 19:42:06
Przenigdy nie popijaj tych produktów herbatą. Skutki są fatalne
smakosze.pl
Herbata to ulubiony napój Polaków. Pijemy ją często, rano, po południu i niemal zawsze po obiedzie. Ale czy słusznie?
smakosze.pl, 2024-10-31 08:06:03
2024-10-31 08:06:03
Nigdy, przenigdy nie kupuj takich parówek. Dietetyk ostrzega, możesz sobie zaszkodzić
smakosze.pl
Dietetyk znany z mediów społecznościowych Michał Wrzosek przyjrzał się składom parówek dostępnych w sklepach. Nie jest to rewelacyjna przekąska, ale z pewnością niektóre są mniej rewelacyjne od innych. Wrzosek przygotował więc ranking.
smakosze.pl, 2024-11-07 20:29:03
2024-11-07 20:29:03