Ryba z frytkami i surówką to nadmorski klasyk, bez którego ciężko wyobrazić sobie urlop nad Bałtykiem. Jak znaleźć najlepsze miejsce na obiad nad polskim morzem?
Kiszona kapusta do obiadu nie ma sobie równych. Jednak jak ją kisić, by miała ten wyjątkowy smak i się udała? Dwie zasady zadecydują o kulinarnym sukcesie.
Morskie wybrzeża każdego roku przyciągają tłumy wypoczywających. Ale z wodą nie ma żartów, ten żywioł potrafi być niezwykle niebezpieczny. Jednym z najbardziej niebezpiecznych zjawisk, jakie możemy zobaczyć, są fale krzyżowe. Jak powstają i gdzie moż...
Zbiornik Racibórz Dolny stał się prawdziwym bohaterem internetu. Obecnie jest jednym z kluczowych obiektów mogących powstrzymać falę kulminacyjną na Odrze. Co ciekawe, zbiornik retencyjny otrzymał nieoczekiwane wsparcie w sieci. W ostatnich godzinach...
Czasami nawet przez to rezygnujemy z przygotowywania kaszy. Kiedy jest zbita, a jej ziarenka trudno oddzielić nie smakuje tak dobrze i też wcale apetycznie się nie prezentuje na talerzu. Można tego uniknąć.
Miód jest smacznym i zdrowym produktem, nadającym się do długiego przechowywania, jednak nie każde miejsce jest do tego odpowiednie. Wojciech Margowniczy, znany w sieci jako Pszczelarz z Wąchocka, podpowiada, gdzie trzymać miód, aby zachował swoje wł...
Pomidory najlepiej smakują latem. Soczyste i aromatyczne jadamy same lub używamy ich do rozmaitych potraw. Jednak jak przechowywać pomidory? Pewien sposób sprawia, że pleśnieją i do niczego się już nie nadają.
Wiele osób nie zwraca szczególnej uwagi na miejsce przechowywania leków. To błąd. Rzetelne przechowywanie wyrobów medycznych, zgodne z rekomendacjami producenta jest ogromnie ważne. Leki leżące „luzem” w kuchni, gdzie często razi je słońc...