Kiełbasa to jeden z najbardziej tradycyjnych sposobów na konserwację mięsa. Ten ciekawy przepis patrzy na nią od nowej strony. Nietypowa mięsna rolada staje się tu nie tyle przetworem, co przekąską. Jedno jest pewne- niewiele podobnych wyrobów może z nią konkurować smakiem.
Robić kiełbasę w domu? To często budzi zdziwienie. Sama nie wierzyłam, że cały proces jest prosty. Jednak odkąd Piotr Ogiński pokazał mi, jak przygotować białą kiełbasę, przekonałam się, że to możliwe nawet w małej kuchni. A domowa kiełbasa ma niepow...
„Nazywanie zamieszek w Wielkiej Brytanii wojną domową, do czego posuwają się niektórzy komentatorzy, jest grubą przesadą. Nie jest natomiast przesadą wskazywanie, że do wojny domowej prowadzić może zjawisko, które jest podłożem obecnych rozruchów. Ch...
Planowana odpowiedź Prawa i Sprawiedliwości na Campus Polska została niespodziewanie odwołana. "Przystań Polska" — wydarzenie mające zgromadzić młodych działaczy i studentów o prawicowych przekonaniach — nie odbędzie się w zaplanowanym terminie w poł...
Kolacja z ziemniakami, kiełbasą i smacznymi dodatkami jest warta przygotowania. Pożywna i prosta będzie smakować całej rodzinie. Każdy poprosi o dokładkę tego znakomitego dania. Ciesz się jej smakiem choćby dziś.
Sałatka do obiadu to niezastąpiony dodatek. Znudziły cię te popularne? Koniecznie poznaj przepis, zrób i podaj na obiad. Sałatka z pomidorów i cebuli okaże się strzałem w dziesiątkę, a rodzina? Nie będzie mogła wyjść z podziwu, a to wszystko dzięki s...
Rosół to zupa, której absolutnie nie trzeba nikomu przedstawiać. Króluje na rodzinnych spotkaniach, rozpoczyna weselną zabawę i ratuje, gdy dopadnie nas syndrom dnia poprzedniego. Jeśli do tej pory nie udawało ci się ugotować idealnego wywaru, ten pr...
Drobiowe pulpeciki uwielbiają dzieci, ale i dorośli nie odmawiają nigdy dokładki. To jeden z przepisów, który warto mieć w zanadrzu, gdy nie wiemy, co zjeść na obiad. Mięsne kulki z kremowym purée i delikatnym sosem śmietankowym są idealną odpowiedzi...
Na widok sernika wielu osobom święcą się oczy. Nic dziwnego. The post Sernika nie robię już inaczej. Mieszam 3 składniki i podaję appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Soczysty, kruchy i pełen aromatu schab szykuję z przepisu sąsiadki, która to zajadała się właśnie takim specjałem w Niemczech. Tam bowiem można zjeść kassler, czyli wieprzowinę przygotowaną podobnie do naszego baleronu. Przepis jest warty polecenia.