16 Kiedyś gospodynie często robiły pierogi z tym farszem. Dziś wielu krzywi się na samą myśl
W polskiej kuchni istnieje wiele regionalnych specjałów, które od pokoleń przekazywane są z matki na córkę. Jednym z takich dań są pierogi z płuckami, znane również jako pierogi z dudkami. Choć kiedyś były one bardzo popularnym daniem, dzisiaj coraz rzadziej pojawiają się na polskich stołach. Dlaczego?
Ilość odsłon: 16
źródło: https://pysznosci.pl/kiedys-gospodynie-czesto-robily-pierogi-z-tym-farszem-dzis-wielu-krzywi-sie-na-sama-mysl,7070332627757984a
kategoria: rozrywka, 2024-09-12 20:12:05
Inne znaleziska:
11 Co robiły amerykańskie służby? Kurski: Tego się nie da racjonalnie wytłumaczyć
dorzeczy.pl
Tego się nie da racjonalnie wytłumaczyć – ocenia postawę amerykańskich służb były prezes TVP Jacek Kurski.
dorzeczy.pl, 2024-07-14 15:57:01
2024-07-14 15:57:01
9 Robiły zdjęcia w Morskim Oku. Szuka ich TPN
turystyka.wp.pl
Morskie Oko to najpopularniejsze miejsce w Tatrach - co roku przyciąga rekordową liczbę turystów. Ze względu na swoje piękne położenie i łatwy dostęp - drogą asfaltową, a nie stromym szlakiem - pojawia się tam cały przekrój turystów, niestety także t...
turystyka.wp.pl, 2024-08-21 12:24:01
2024-08-21 12:24:01
26 Najgorszy błąd, który ze słoikami popełniają nawet doświadczone gospodynie. Przez niego przetwory szybko się psują
pysznosci.pl
Wystartował sezon na przetwory. Jednak żeby zimą jeść pyszne dżemy, konfitury, marynaty czy kiszonki... najpierw trzeba zadbać o pierwszy krok. To, że słoiki trzeba umyć, jest oczywiste. Jednak to za mało, bo potrzebują także wyparzenia. Mamy na to k...
pysznosci.pl, 2024-07-17 17:54:01
2024-07-17 17:54:01
14 Czeskie gospodynie pakują do słoików. Polskie nie dowierzają, że ktokolwiek tak robi
pysznosci.pl
Kuchnia naszych sąsiadów ma swoje przysmaki. Trudno być w Czechach i nie spróbować słynnych knedilków z gulaszem, zupy svickovej czy czosnkowej. A kiedy wybierzemy się na piwo, to na pewno kelner zaproponuje utopence. Ten rarytas przygotowuje się też...
pysznosci.pl, 2024-07-21 15:09:01
2024-07-21 15:09:01
15 Ugnieć owoce i zalej kozim mlekiem. Lubuskie gospodynie mają w spiżarni kilka butelek
pysznosci.pl
Kiedy sady i ogrody obfitowały w zbiory, zaradne gospodynie miały ręce pełne roboty. Gdy owocowy urodzaj mocno sprzyjał, w ruch szły słoiki i butelki na domowe przetwory. Lubuskie gospodynie przygotowują nie tylko dżemy i konfitury, ale również nalew...
pysznosci.pl, 2024-08-21 11:14:02
2024-08-21 11:14:02
17 Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepsze mielone. Wybór mięsa zaskoczy niejedną gospodynię
smakosze.pl
Tomasz Strzelczyk pokazał, jak przyrządza kotlety mielone. Z jego przepisu wychodzą smaczne jak nigdy wcześniej. Podane na obiad zachwycają wszystkich. Mięso, z których je przygotowuje może być sporą niespodzianką.
smakosze.pl, 2024-08-27 13:49:02
2024-08-27 13:49:02
11 Niektóre gospodynie wsadzają jajka w kotlety. Powód może wielu zaskoczyć
pysznosci.pl
Jajka w kotletach? To nie żart! Choć może się wydawać niecodzienne, dodatek jajka do mięsa mielonego podczas przygotowywania kotletów pełni kluczową rolę. Dzięki niemu nasze kotlety zyskują wyjątkową soczystość, delikatność i aromat. A jeśli chcesz z...
pysznosci.pl, 2024-08-29 10:48:03
2024-08-29 10:48:03
12 Tak robią naleśniki na Słowacji. Polskie gospodynie złapią się za głowę
pysznosci.pl
Naleśniki to kulinarny klasyk, który uwielbiamy w różnych odsłonach. A co, jeśli powiemy ci, że istnieje sposób na przygotowanie tego dania, który całkowicie odmieni twoje dotychczasowe wyobrażenie o naleśnikach? Poznaj lokše – tradycyjne słowackie p...
pysznosci.pl, 2024-09-02 17:36:02
2024-09-02 17:36:02
16 Zrobił pierogi dziadkowi z Japonii. Jego reakcja mówi sama za siebie
pysznosci.pl
Pierogi nie schodzą z listy przebojów, jeśli mowa o najbardziej popularnych polskich potrawach za granicą. Doceniają je nasi sąsiedzi, doceniają nawet i za oceanem. A co z Azją, gdzie kuchnia tak bardzo różni się od zachodniej? Czy również tam pierog...
pysznosci.pl, 2024-07-06 16:13:02
2024-07-06 16:13:02
23 Dodaję do ciasta na pierogi nietypowy składnik. Są idealnie mięciutkie
smakosze.pl
Delikatne pierogowe ciasto doskonałe jest wtedy, kiedy rozpływa się w ustach. Zwłaszcza latem, kiedy z chęcią sięgamy po pierogi z owocami. Ciasto z tym dodatkiem pasuje do nich wyśmienicie.
smakosze.pl, 2024-07-13 14:20:03
2024-07-13 14:20:03