Zajadałaś się dorszem na wakacjach? Nie przechodź obojętnie obok karmazyna. Te ryby mają podobny smak, ale ta pierwsza jest zdecydowanie bardziej popularna. A karmazyn ma naprawdę sporo zalet.
Zwykle rybę podaję na obiad w piątek. Wcześniej smażyłam dorsza w panierce, ale teraz przyrządzam go w inny sposób. Z apetycznymi dodatkami pieczona ryba nie ma sobie równych. Tak obiad jest pyszny, ale też bardzo zdrowy.
Ceny nad Bałtykiem mogą przyprawić o zawrót głowy! Z roku na rok rosną koszty zakwaterowania, ale przede wszystkim ceny żywności. Sieć podbija cennik sprzed 25 lat. Porównaliśmy ceny dorsza do obecnych. Totalny szok!
Ryba na piątek to zawsze zdrowy i smaczny wybór. Teraz w dobrej cenie kupimy jedną z nich w Dino. Warto włączyć ją do diety. Jest zdrowsza i tańsza niż dorsz.
Jeśli piątek, do dania rybne, a jeśli ryba na obiad – to dorsz. Oto jaki sposób ma na niego Tomasz Strzelczyk. Ulubieniec polskich domowych kucharek i kucharzy ma swój sposób na rybę w sosie.
Letnia sałatka z tego przepisu smakuje doskonale jako osobne danie, jak i na obiad. Koniecznie zrób ją, a szybko stanie się hitem tego sezonu. Najlepsze jest to, że możesz dodać do niej swoje ulubione składniki. Przygotuj ją, a domownicy będą zachwyc...
Marzysz o ciepłej, aromatycznej kolacji? A może znudził ci się tradycyjny grill? Jest na to rada – przygotuj kiełbaski po włosku. Główną rolę w tej potrawie gra salsiccia, czyli włoska kiełbasa o intensywnym smaku. A co jeśli nie masz takiej pod ręką...
Jest smaczna, tania i łatwa w przygotowaniu, to wszystko czyni sałatkę jarzynową popularnym wyborem na różne okazje. Mimo różnic w przepisach, majonez pozostaje jej nieodłącznym składnikiem. Również w tej wersji na sałatkę jarzynową po japońsku. Odmi...
Latem fasolka szparagowa często gości na moim stole. Smakuje doskonale dzięki składnikowi, którego używam podczas gotowania tego warzywa. Każdemu polecam sposób babci na pyszną fasolkę szparagową. Dodaj szczyptę i się przekonaj. Wcale nie chodzi o só...
Cukinia doskonale nadaje się do marynowania. Dzięki temu przepisowi przyrządzam cukinię w zalewie octowej z curry. Smakuje tak, że każdy, kto jej spróbuje, prosi o ten przepis.
Poczciwa, swojska fasolka szparagowa to podstawa jednej z najlepszych przekąsek na letnie dni. Choć zazwyczaj podajemy ją z bułką tartą, w tym przepisie jest nieco inaczej. Efekt jednak jest tak doskonały, że trudno wrócić do tradycyjnej wersji.