Ta surówka jest nie tylko pyszna, lecz także tak zdrowa, że powinni sprzedawać ją w aptekach. Wystarczy połączyć kilka składników, by tak podrasować zwykłą surówkę z kiszonej kapusty, by zmieniła się nie do poznania. I niby mówi się, że dobrego nie trzeba ulepszać, ale posmakujcie tylko tego efektu!
Z pomocą w upalne dni przychodzi nam woda z dodatkiem grejpfruta. Taki napój jest świetnym sposobem na nawodnienie organizmu, a dodatkowo przyczynia się do zmniejszenia masy ciała. Grejpfrut ma o wiele więcej cennych właściwości, takich jak m.in. obn...
To, że grzyby ciemnieją, jest procesem w pełni naturalnym. Nie oznacza to jednak, że jest to proces pożądany. Chcąc sprawić, by grzyby zachowały swój piękny kolor, należy zastosować jeden trik.
Oto przepis na tradycyjną sałatkę jarzynową, ale o podkręconym smaku. Przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom bardziej wyrazistych dań. Lekkie szczypanie na języku z pewnością wzbogaci aromat gotowanych warzyw.
Pieczarki są wszechobecne w naszej kuchni – i bardzo słusznie, ale ma to swoją cenę. Jest nią to, że często przyrządzamy je byle jak. A przestrzeganie kilku ważnych a pomijanych zasad jest kluczowe.
Ta surówka z kiszonej kapusty pasuje do niemal każdego dania. Zjesz ją ze smakiem dzięki wyjątkowemu dodatkowi. Zastąpisz nim olej, a surówka wyjdzie pyszie jak nigdy dotąd.
Surówkę z tartej marchewki i jabłka znamy wszyscy. Dodajemy do niej odrobinę cukru i podajemy z wieloma potrawami. Ta wersja surówki jest absolutną klasyką, jednak dodatek do obiadu na bazie marchwi można przyrządzić jeszcze lepiej.
Surówka z marchewki jest popularnym i smacznym dodatkiem do obiadu. Zazwyczaj łączy się ją z rodzimym jabłkiem. co jeśli powiem ci, że inny owoc sprawdzi się w tym wypadku tak samo dobrze, jeśli nie lepiej? Kto raz spróbuje takiego połączenia. zosta...
Jesteśmy już na półmetku wakacji. Dni są wciąż ciepłe, choć upały już odrobinę mniej dają się we znaki. Można powiedzieć, że czuć już czającą się gdzi…
Rosół to danie, które od pokoleń gości na polskich stołach. Każda gospodyni ma swój własny, niepowtarzalny przepis na ten aromatyczny wywar. A co, jeśli powiemy ci, że nawet znana restauratorka, Ewa Wachowicz, ma swój mały sekret na wyjątkowy rosół?
Nie tylko łasuchy uwielbiają bitą śmietanę. Jednak ten smakołyk nie zawsze wychodzi tak, jak powinien. Dlaczego śmietana nie chce się ubić? To wyjaśniamy w naszym artykule. Podpowiadamy, jak najlepiej zrobić bitą śmietanę.