Najczęściej na rosół kupujemy kurczaka. Warto wiedzieć, że nawet długie gotowanie tego mięsa nie eliminuje wszystkich zagrożeń związanych z bakteriami i pasożytami. Podpowiadam, które części kurczaka mogą być niebezpieczne dla zdrowia.
Lubisz tradycyjny rosół? Przekonaj się jak smakuje grecki rosół, czyli avgolemono. Zakochasz się w tym daniu i ugotujesz tę grecką zupę nie raz. Wszystko dzięki temu przepisowi, który zapewni orzeźwienie w upalne dni.
Rosół jest jednym z tych dań, bez których nie wyobrażamy sobie rodzimej kuchni. Aromatyczny, treściwy wywar z mięsa i warzyw to jedna z ulubionych potraw Polaków. Niestety nie zawsze smakuje on tak, jakbyśmy tego chcieli.Od lat stosuję metodę 2:3, dz...
Rosół to jedno z najważniejszych dań na polskich stołach, szczególnie podczas uroczystych okazji. Na Śląsku rosół weselny to prawdziwa tradycja, której smak i aromat zapadają w pamięć na długo. Gdy postanowiłam odtworzyć przepis na tę zupę, nie spodz...
Niedzielny obiad bez rosołu? To niemożliwe, bo wszyscy uwielbiamy tę zupę tak bardzo, że nie wyobrażamy sobie bez niej tego dnia. Za jej smakiem stoją nie tylko użyte składniki, ale też przyprawy. Istotny jest nawet moment, kiedy solimy zupę, zależy...
Rosół to król polskich zup. Smak tego tradycyjnego zna każdy z nas, ale mało kto wie, że istnieje także inna wersja. Śląski rosół weselny smakuje jeszcze lepiej. Dlatego poznaj przepis, zrób go na obiad, a domownicy nie będą mogli się nadziwić, że mo...
Tradycyjny rosół to przeszłość. Koniecznie poznaj ten w wersji po krakowsku. Jeden dodatek zaskoczy, ale kiedy dodasz go do tej zupy, zapiejesz z zachwytu. Od teraz rosół będziesz podawać tylko z nim.
Obiad na niedzielę jest szczególnym posiłkiem. Powinien być smaczny i do tego wartościowy. Dlatego warto ugotować rosół na niedzielę. Dzięki pewnej czynności jego smak będzie po prostu doskonały. Skorzystaj z przepisu na znakomity rosół.
Roxie Węgiel i Kevin Mglej wzięli ślub kościelny. Na ceremonii i późniejszym weselu pojawiło się wielu znanych gości. Para młoda przygotowała im wykwintne menu. Nie znajdziecie tam tradycyjnych potraw. Nazwy dań pojawiły się w sieci.
„Rosół z piekarnika”!? No, oczywiście nie do końca. Ale rzeczywiście, wszystkie jego składniki zostały wcześniej upieczone. Dodaje to najbardziej tradycyjnej z polskich zup niezwykłej głębi smaku.
W lasach pojawiły się już pierwsze maślaki, borowiki i prawdziwki. Warto wykorzystać je do przygotowania prostych, grzybowych kluseczek, które nadadzą zupie niepowtarzalnego, leśnego smaku i aromatu. Przygotujesz je w kilka chwil.