Zupa cytrynowa ewidentnie wraca do łask polskiej elity kulinarnych gwiazd. Nie tak dawno temu zachwycał się nią sam Robert Makłowicz, teraz za jej przygotowanie zabrała się Ewa Wachowicz. Przepis kucharki jest bardzo prosty i intuicyjny, a zupa wychodzi idealnie aromatyczna. Po prostu pycha!
Myślałeś, że o zupie pomidorowej wiesz już wszystko? Przepis Ewy Wachowicz mimo to może cię zadziwić. Kucharka przygotowała niezwykłe połączenie tradycyjnej, polskiej zupy i popularnego azjatyckiego produktu. To działa... i to bardzo dobrze!
Największa zupa na świecie jest przygotowywana przez 900 osób. Garnek ma 6,5 m średnicy, 1,7 m wysokości i waży 4 tony. Kucharze używają dźwigu, aby przenieść do garnka 700 litrów bulionu.
Ewa Wachowicz doskonale wie, że na co dzień sprawdzają się proste przepisy na ciasta. W dodatku, gdy mamy tak wyraziste owoce, jak śliwki to naprawdę dużo nie trzeba. Wystarczy chwila, a już na stole stoi pyszne ciasto, można parzyć kawę i dzwonić po...
Mimo wspólnych sukcesów Roberta Makłowicza i Ewy Wachowicz, ich współpraca zakończyła się nagle. To był ogromny cios dla byłej Miss Polski. Gwiazda po latach postanowiła zabrać głos w tej sprawie. - W tamtym momencie wydawało mi się, że to koniec świ...
Kto powiedział, że mizeria musi być ciężka i tłusta? Ewa Wachowicz udowadnia, że ten tradycyjny dodatek do obiadu może być lekki, orzeźwiający i pełen smaku. Jej przepis na mizerię to prawdziwa rewolucja w polskiej kuchni!
Rosół to danie, które od pokoleń gości na polskich stołach. Każda gospodyni ma swój własny, niepowtarzalny przepis na ten aromatyczny wywar. A co, jeśli powiemy ci, że nawet znana restauratorka, Ewa Wachowicz, ma swój mały sekret na wyjątkowy rosół?
Pizza, kebab, sushi... są smaczne, ale najchętniej wracamy do rodzimych przepisów. Dlatego sposoby, by kotlety schabowe były idealne, są na wagę złota. Jak je robi Ewa Wachowicz? Zdradziła swoje sekrety.
Miłośnicy mizerii w tradycyjnym wydaniu mogą być wręcz zszokowani. A może nawet to już nie mizeria? Ewa Wachowicz przygotowuje te kultową sałatkę z ogórków bez nabiału. Jest pyszna, lekka, dietetyczna. I na pewno zaskakuje smakiem. Przepis jest prost...
Choć pierogi z twarogiem to jedne z moich ulubionych, wypróbowałam przepis Ewy Wachowicz. Restauratorka stawia na inne sery, które okazały się świetne do farszu. Umiejętnie łączy kuchnię polską i włoską. Efekt? Po prostu znakomity.
Musztarda to nie tylko popularny dodatek do mięs, ale także składnik o bogatej historii, sięgającej starożytności. Ewa Wachowicz, znana kucharka, przypomniała tradycyjny przepis na musztardę, dodając do niego nowoczesne akcenty. Dzięki jej wskazówkom...