Singapur wprowadza owady do jedzenia. Singapurska Agencja Żywności zatwierdziła sprzedaż 20 gatunków owadów do konsumpcji, otwierając nowy rozdział w kulinarnej historii miasta. Czy mieszkańcy zaakceptują tę innowację?
Wiśnie są smaczne i zdrowe – o tym mówi się już od dawna. Niewiele jednak mówi się o tym, że pestki też mają lecznicze właściwości. Nie są one zbędnym odpadem, można z nich zrobić różnorodne napoje i wykorzystać na wiele praktycznych sposobów.
Szukasz pomysłu na szybkie, zdrowe i smaczne śniadanie lub lekką kolację? Omlet z cukinią to idealne rozwiązanie! To danie, które zachwyci zarówno dorosłych, jak i dzieci, a jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil. Połączenie delikatnych jaje...
Anna Lewandowska dba o swoje ciało jak nikt inny. Trenerka nie tylko regularnie ćwiczy, ale też bardzo skrupulatnie przestrzega zasad zdrowego odżywiania. Czy w wakacje pozwala sobie na większy luz?
Szybkie i precyzyjne liczenie kalorii ze zdjęcia posiłku jest dziś możliwe dzięki zaawansowanej technologii YOLOv8. Chociaż podobne aplikacje pojawiały się wcześniej, to ta znacząco podnosi poprzeczkę w zakresie dokładności oraz szybkości analizy, zm...
Niebezpieczny składnik w diecie: Najnowsze badania naukowe ujawniły związek między spożyciem fruktozy a wzrostem nowotworów. Naukowcy z Washington University w St. Louis, w publikacji na łamach Nature, wskazali, że choć fruktoza nie odżywia bezpośred...
Znowu to zrobili. Porsche Panamera dowiozło rekord na Nurburgringu. Tajemnicą pozostaje specyfikacja samochodu, który to osiągnął. The post Porsche znowu zgarnęło rekord na Nurburgringu. Tym razem pomogła w tym tajemnicza Panamera appeared first on a...
Od początku stycznia do połowy sierpnia tego roku zarejestrowano w Polsce 10 461 przypadków krztuśca – wynika z danych Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny. W tym samym czasie ubiegłego roku zanotowano ich 505.
Pracodawcy zdają sobie sprawę, że kandydat woli otrzymać informację o odrzuceniu CV niż pozostać bez żadnej odpowiedzi. Mimo to mniej niż 1/3 badanych organizacji przekazuje informację zwrotną po rekrutacji wszystkim kandydatom.