Miłośnicy pasztetów oszaleją na punkcie dzisiejszego specjału. Nie dość, że świetnie smakuje, fajnie się prezentuje, to jeszcze jego przygotowanie jest bajecznie proste. Do tego można wykorzystać go w kuchni na wiele ciekawych sposobów. O czym mowa? O genialnym pasztecie z soi.
Nie masz ochoty rano włączać kuchenki, a chleb już ci się przejadł? Śniadanie bez pieczywa i gotowania też może być pyszne, sycące i pełne wartości. Poznaj pomysły, które zrobisz szybko, prawie z zamkniętymi oczami.
Sezon na kurki to coś, na co wiele osób czeka cały rok. Te małe, żółte grzyby mają wyjątkowy smak, który świetnie sprawdza się nie tylko w sosach czy jajecznicy. Jeśli chcesz spróbować czegoś innego niż klasyka, zrób pastę kanapkową z kurek – kremową...
Przyzwyczailiśmy się, że past takich jak hummus czy smalec z fasoli używamy jako dipu do maczania warzyw lub krakersów. Jednak taka pasta może z powodzeniem zastąpić również masło w codziennych kanapkach. Podaję przepis na lekką wersję bez strączków.
Już od 20 do 24 sierpnia Stare Miasto w Elblągu wypełni się aromatem świeżo wypiekanego chleba, dźwiękami muzyki i radosnym gwarem mieszkańców oraz turystów. XIX edycja Elbląskiego Święta Chleba to wydarzenie, które łączy tradycję z nowoczesnością, l...
Chociaż chleb to wciąż jeden z najpopularniejszych produktów na śniadanie, dietetyk wskazuje inne rozwiązania. Niektóre z nich mogą naprawdę pozytywnie wpłynąć na sylwetkę, poziom cukru i poczucie sytości.
Od 20 do 24 sierpnia Stare Miasto i Wyspa Spichrzów staną się przestrzenią XIX edycji Elbląskiego Święta Chleba – wydarzenia, które od lat łączy kulinarne tradycje z energią koncertów, rzemiosło z nowoczesnymi widowiskami, a lokalną gościnność...
Ten weekend zdominuje Elbląskie Święto Chleba. Na Wyspie Spichrzów odbędą się koncerty, na rzece rywalizować będą smocze łodzie. Warto też wybrać się do Fromborka na Future Frombork Festiwal.
Pogoda nie rozpieszczała w sobotę uczestników i organizatorów XIX Elbląskiego Święta Chleba. Przed nami ostatni dzień świętowania. Zobacz, co ma się dziać w niedzielę na starówce.
Pasztet pieczony to pyszny specjał, który może być zdrowszy, niż myślisz. Sprawdź, jak przygotować pasztet w domu i wybierać wersje, które nie tylko smakują wyśmienicie, ale też korzystnie wpływają na zdrowie.
W najbliższą niedzielę, 7 września, w Muzeum Wsi Lubelskiej zapachnie świeżym pieczywem i regionalnymi smakołykami. Odbędzie się tam XXVII Lubelskie Święto Chleba, które połączy tradycję piekarniczą z promocją zdrowia. W programie moc atrakcji dla ca...