W świecie, gdzie czekoladki kuszą bardziej niż trening cardio, a brzuch ma swoje sekrety po zimie, ratunek może czaić się tam, gdzie najmniej się go spodziewasz – w... łazience. Kosmetyki wyszczuplające nie są już marketingowym mirażem, a realnym wsp...
Chcesz, aby twoje kanapki i obiady zyskały wyjątkowy smak? Papryka słodko-kwaśna metodą 2:1 to przepis, który pozwoli ci przygotować chrupiące, aromatyczne przetwory w domu. Dowiedz się, jak wybrać najlepszą paprykę i krok po kroku przygotować maryna...
Mało kto wie, że w Polsce znajduje się prawdziwe "zagłębie paprykowe". Niewielu z nas zdaje sobie też sprawę, jak cenna dla naszego zdrowia jest papryka oraz, że jej ostrość daje więcej, niż tylko doznania smakowe. Papryka dominuje w jesiennej kuchni...
Sezon na przygotowywanie przetworów wciąż trwa. Tym razem na tapet weźmiemy paprykę, która po zalaniu aromatyczną zalewą staje się unikatowym i dość nieoczywistym dodatkiem do dań. Co zrobić, żeby warzywo zachowało swoją chrupkość i intensywny kolor?...
Na rynku Unii Europejskiej w pierwszej połowie roku, czyli w miesiącach od stycznia do czerwca, niepodzielnie rządzi hiszpańska papryka, a zwłaszcza ta z prowincji Almeria. Zarówno pod względem ilości, jak i wartości sprzedaży. Potwierdzają to dane E...
Jeśli jesteś miłośnikiem przetworów, papryka po chorwacku to przepis, którego nie możesz przegapić. Znajdziesz tu połączenie dobrze znanej i lubianej w naszej kuchni papryki z wyrazistą zalewą na bazie musztardy. Do przygotowania przepisu możesz użyć...
Czy można rywalizować o to, kto lepiej dokona rozebrania mięsa i apetyczniej ułoży jego kawałki? Okazuje się, że jak najbardziej! Co więcej, w tej rywalizacji wziął udział Polak. Poznajcie Krystiana Dreszlera i nietypowe zawody, w których uczestniczy...
Bakłażan faszerowany mięsem to potrawa, która wygląda niepozornie, ale robi ogromne wrażenie na stole. Jest prosta do przygotowania, dlatego każdy chce poznać przepis.
W południowej Kalifornii, w Stanach Zjednoczonych, myśliwi natknęli się na dziki, których mięśnie i tłuszcz miały intensywnie niebieski kolor. Badania laboratoryjne wskazały na przyczynę tego szokującego znaleziska.