Organizacje branży IT i nowych technologii patrzą z optymizmem rekrutacyjnym na ostatnie miesiące tego roku. Od października do końca grudnia 47% firm tego sektora chce zatrudniać nowych pracowników, a zmniejszenie liczby etatów przewiduje 20% pracodawców, natomiast 31% z nich nie przewiduje zmian w...
Przedświąteczny okres w tym roku zapowiada się bardzo intensywnie pod względem rekrutacji. W listopadzie i grudniu czeka nas wysyp ofert pracy. Kogo poszukują pracodawcy i na jakie stawki mogą liczyć kandydaci?
Miłośnicy kotów wiedzą, jak często trudno jest dogodzić kociemu podniebieniu. Nie każdy mruczek bowiem chętnie zjada każdą karmę, jaką troskliwy opiekun mu zaserwuje. Naukowcy sprawdzili, jaki smak karmy może najcelniej trafić w kocie gusta.
Emanująca optymizmem, niezłomna mimo trudności życia, o nietuzinkowych zdolnościach i urodzie. Katarzyna Herman to jedna z ulubienic polskich widzów, której sławę przyniósł serialowy hit Netflixa "1670" i wcześniejsze role w dziełach "Kler", "Pokot"...
Wycofanie na rynku kryptowalut wycięło nową porcję długich pozycji z dźwignią. Analitycy zastanawiają się nad przyczyną spadków, tymczasem nowy raport mówi o bardziej zachowawczym podejściu inwestorów. Czego możemy spodziewać się w najbliższym czasie...
Po świetnej fazie grupowej przyszedł czas na ostateczne rozstrzygnięcia w Debreczynie. Polki w najważniejszym spotkaniu tego turnieju poradziły sobie niestety niezbyt dobrze, przez co zakończyły udział w Mistrzostwach Świata na etapie ćwierćfinału. P...
Topinambur do niedawna był praktycznie nieznany w polskiej kuchni, ale od kilkunastu lat systematycznie zyskuje popularność i coraz częściej gości na stołach. Jest ceniony za smak i wartość odżywczą. Co można przyrządzić z bulw topinamburu? Jak smaku...
Z pewnością nie trafiłeś na nie w sklepie na dziale warzyw i owoców, bo w świeżej formie są niemalże niedostępne. Faktem jest jednak, że rozkoszuje się nimi cały świat, a ich właściwości prozdrowotne są potwierdzone wieloma badaniami. Warto mieć w lo...
To przysmak, który często pojawia się w kuchni brazylijskiej czy meksykańskiej, ale w sklepach zdecydowanie zdominowany jest przez czerwoną i białą odmianę. Jeśli jednak podczas zakupów dostrzeżesz ją na półce, wrzuć bez wahania do słoika przynajmnie...