Cukinia to uniwersalne warzywo o neutralnym smaku, które nadaje się The post Biorę to warzywo i robię genialne muffinki. Smak i aromat zachwycają appeared first on ShareInfo.pl – Portal informacyjny - Wiadomości, porady, kulinaria.
Igrzyska olimpijskie dostarczają emocji również w kuchni. Na miano najwyższego wyróżnienia zasługują kotlety po chłopsku, które odkryłam na ostatni rodzinny obiad. Kruche, soczyste i mięciutkie mięso po prostu rozpływa się w ustach - a wszystko za sp...
Zainspiruj się i przygotuj sałatkę z groszku. Jej smak przebija wszystkie inne, a w dodatku stanowi ciekawą odmianę w jadłospisie. Domownicy na pewno polubią tę prostą sałatkę, a ty będziesz przygotowywać ją znacznie częściej. Czytaj dalej, a poznasz...
Borówkowe bomby mają jedną poważną wadę - zdecydowanie za szybko znikają z talerzy. Deser ten nie tylko rozpieszcza podniebienia, ale jest też sposobem na przemycenie do diety najmłodszych twarogu i owoców. Wypróbuj, a na jednym razie się nie skończy...
Aromatyczny pasztet z mięsa rosołowego z niemałym grzybowym wsadem uszczęśliwia już po pierwszym kęsie. Trudno oprzeć się jego kremowej konsystencji i bogatemu aromatowi. A przepis to istny banał.
Serek wiejski to uniwersalny produkt, który w ostatnich miesiącach wybija się w popularnych filmikach w social media. Jeśli twoja tablica jeszcze nie kipi od inspiracji na cottage cheese, to mam jeden sprawdzony przepis, który powinien poznać każdy....
Szukasz pomysłu na szybkie, zdrowe i smaczne śniadanie lub lekką kolację? Omlet z cukinią to idealne rozwiązanie! To danie, które zachwyci zarówno dorosłych, jak i dzieci, a jego przygotowanie zajmuje zaledwie kilka chwil. Połączenie delikatnych jaje...
- Kiedy słyszę słowo "pielgrzymka", uśmiecham się sama do siebie - mówi nam Marlena, która pielgrzymuje na Jasną Górę już po raz szósty. Podobne odczucia mają inni pielgrzymi, bo "ten, kto choć raz założył wygodne buty i ruszył w kierunku Częstochowy...
Nie wyrzucaj pestek wiśni. Okazuje się, że mogą być bardziej przydatne w kuchni, niż same owoce. Wypróbuj ten zaskakujący przepis, a nikt nie uwierzy, że coś tak pysznego przygotowała właśnie z niepozornych pestek. Czytaj dalej, a poznasz wszystkie s...
Pierogi często goszczą na naszych stołach. Jedni wolą jeść je na słodko, inni na słono. Nie każdy jednak wie, dlaczego warto dodać liść laurowy do gotujących się pierogów. Powód naprawdę może zaskoczyć. Jesteście ciekawi?
To nie pacjent powinien czekać na transplantację i umierać, nie doczekując przeszczepu. Marzy mi się, żeby to nerka czy serce „czekały” na pacjenta – mówi prof. Tomasz Ciach, twórca płynu zastępującego krew, dzięki któremu można regenerować narządy d...