Pewien mieszkaniec Wrocławia dosłownie przecierał oczy ze zdumienia, gdy podczas wizyty w jednej z restauracji nieopodal starówki wziął do ręki menu. W karcie dań znalazła się bowiem informacja o dodatkowej opłacie, którą obciążani są klienci, za... działającą w lokalu klimatyzację. "Pierwszy raz w...
Każdy, kto zatęskni za kuchnią swojej babci, może poczuć jej namiastkę w jednej z nowojorskich restauracji. W znajdującej się na Manhattanie restauracji Enoteca Maria gotują babcie z różnych części świata. Na podstawie historii tego miejsca i jego wy...
Ukryte menu w telefonach Samsunga. Telefony Samsunga od lat cieszą się popularnością dzięki swojej funkcjonalności i niezawodności. Ale nawet doświadczeni użytkownicy często nie wiedzą, że w ich smartfonach ukryto zaawansowane narzędzie do analizy i...
“Odmieniony od chodnika po iglicę” - tak administracja nowojorskiego hotelu Waldorf Astoria określiła jego renowację. Generalny remont trwał osiem lat i kosztował 2 miliardy dolarów. Legendarny i zabytkowy hotel w stylu art deco ponownie otworzył swo...
Maciej Orłoś, znany dziennikarz, mimo osiągnięcia wieku emerytalnego, nie zamierza zwalniać tempa. W ostatniej rozmowie opowiedział o swoich planach, miłości i wyzwaniach związanych z niską emeryturą.
Oczekiwania – gigantyczne. Na trybunach – święto. W wyjściowej jedenastce – nowe gwiazdy. Rywal – wskazywany jako jeden z głównych kandydatów do spadku. Okoliczności naprawdę sprzyjały dziś Widzewowi Łódź, by rozpocząć ligowe...
Brak czyszczenia kotła nie zawsze daje o sobie znać od razu. Przez wiele miesięcy wszystko może działać „w miarę”, ale w rzeczywistości piec zaczyna stopniowo tracić sprawność. Zużywa więcej paliwa, dłużej się nagrzewa, częściej się włącza. Aż w końc...
Mimo wielu obowiązków na głowie Filip Chajzer znalazł chwilę na wypoczynek. Obecnie przebywa z synem w Jastarni, gdzie korzystają ze wspólnego czasu na "naładowanie baterii". Podczas wakacji w Jastarni napotkał miejsce, które skłoniło go do refleksji...
„Nowa siedziba, stare metody”- tak można podsumować to, co dzieje się w Sądzie Apelacyjnym we Wrocławiu po wyroku TSUE w sprawie C-396/24. Sąd, który ma wszelkie zadatki na bycie jednym z najnowocześniejszych w Polsce, uparcie trzyma się „prehistoryc...
Na terenie wrocławskiego zakładu karnego doszło do dramatu. Jeden z osadzonych doznał poważnych obrażeń ciała. Wkrótce zmarł. Głos ws. zabrała Służba Więzienna.
Jagnięcina jest dla kucharza bardzo zacnym tworzywem, z którego można zrobić kulinarne cuda. Można też w bardzo prosty sposób zamienić ją w kawałek „podeszwy” nie do przeżucia. To ten gatunek mięsa, który wymaga delikatności i wyczucia. Niemal czułoś...