Jajecznica z pomidorami i szczypiorkiem? Zapomnij. Przygotowana na śniadanie jajecznica z kapustą zachwyci każdego. Poznaj tej niespotykany wcześniej przepis i wypróbuj podczas śniadania. Domownicy przez długi czas nie będą chcieli jeść nic innego.
Trudno o prostszy przepis na szybką i zdrową przekąskę. Placek z kapusty to dietetyczne rozwiązanie problemu małego popołudniowego głodu i doskonały pomysł na śniadanie.
To niezwykle ciekawe w smaku pieczywo czosnkowe smażymy na patelni. Dzięki temu uzyskujemy chrupiącą przekąskę. Sprawdzi się ona świetnie jako część imprezowego stołu na wszelkiego rodzaju spotkaniach towarzyskich.
Oto przepis na szybką zapiekankę z cukinii. Jest prosta w przygotowaniu i sycąca, a także niskokaloryczna – w wersji bez sera, bez którego z powodzeniem się obędzie. W sezonie na cukinię warto wypróbować wszystkie możliwe przepisy na podawanie tego w...
Bryzol to kotlet z siekanego mięsa. Popularność zdobył tym, że jest tanim sposobem na wykwintny posiłek. Dziś przygotowujemy go rzadziej, ale czas przywrócić go do łask.
Taka sałatka śledziowa to idealne zestawienie prostych, choć wyrazistych smaków. Jest przy tym niezwykle zdrowa, lekka i obłędnie pyszna. Czy dodaliśmy już, że robi się ją dosłownie w kilku ruchach?
Od kiedy dowiedziono, że jaja nie przyczyniają się do podwyższenia poziomu cholesterolu, ich popularność w diecie znacząco wzrosła. Niemniej korzyści płynące z jedzenia jajek wykraczają daleko poza tę jedną właściwość. Dowiedzmy się, jakie...
Ogórki najlepiej smakują latem, ale uwielbiamy je też zimą. Wypróbuj ciekawy i sprawdzony patent na ogórki. Przyda się igła i jeszcze kilka składników, a efekt zaskoczy każdego.
Sezon na śliwki jeszcze trwa, więc to dobry pretekst, aby poznać ten zaskakujący patent. Z nakłutych owoców umieszczonych w słoikach przygotujesz doskonały kompot. To nigdy nie było aż tak łatwe. Czytaj dalej, a poznasz wszystkie szczegóły.
Cytryna to nie tylko smaczny owoc i dodatek do dań. Okazuje się, że ma także zastosowanie w kuchni. W połączeniu z innym dodatkiem sprawi, że pozbędziesz się popularnego problemu. Czytaj dalej, a poznasz wszystkie szczegóły.
Jajka można zrobić na setki różnych sposobów. Osobiście uważam, że najlepiej smakują sadzone, których białko jest chrupiące, a żółtko rozlewające. Niektórzy wolą jednak lżejszą wersję, w której cały produkt jest równomiernie ścięty.Istnieje bardzo pr...