Jesienią działki wręcz toną w liściach i resztkach roślinnych. Zamiast pakować wszystko w worki i wyrzucać do brązowych pojemników, lepiej wykorzystać ten materiał do stworzenia czegoś niezwykle cennego - naturalnego nawozu. Kompostowanie to najlepszy sposób na uporanie się z nadmiarem ogrodowych i...
Sprzątanie to nieodłączny element codziennego życia. Na szczęście istnieją sposoby, które ułatwiają nam wykonywanie tych zadań. Stosując domowe metody, możemy nie tylko skutecznie pozbyć się zabrudzeń, ale także zaoszczędzić dodatkowe pieniądze. Zoba...
Kurki to znane i lubiane grzyby, z których można stworzyć wiele specjałów, a sos jest niewątpliwie jednym z nich. Wrzuć je na patelnię, połącz z kilkoma dodatkami i niewyobrażalnie pyszny dodatek do dań głównych masz gotowy. Pasuje do kurczaka, rolad...
Pieczarki to jedne z najczęściej używanych grzybów w kuchni. Są tanie, łatwo dostępne i doskonale komponują się z wieloma potrawami. Dzięki kilku prostym składnikom można nadać im smak, który przypomina leśne grzyby.
Nie potrzebujesz cukru, by dżem był słodki i aromatyczny – wystarczy odrobina soli, która wydobędzie naturalny smak owoców i sprawi, że domowe przetwory przebiją sklepowe gotowce. Ta nowa metoda szybko może stać się twoją ulubioną.
Jesień tuż-tuż, a w kuchni zaczyna pachnieć świeżymi śliwkami i aromatycznym serem – czas na sernik ze śliwkami bez spodu. Ten prosty przepis z użyciem sera z wiaderka pozwoli ci w kilka chwil przygotować puszyste, wilgotne ciasto, w którym owoce zna...
Matowa podłoga i smugi na panelach nie tylko denerwują, ale także obniżają estetykę całej aranżacji. Na szczęście jest na to prosty sposób. Kilka kropel tego produktu do wiadra z wodą przywróci blask panelom. Podpowiadamy, jak zrobić domowy płyn do m...
W zamyśle gęsta i treściwa, zupa-krem czasami wychodzi zbyt rzadka lub wręcz wodnista. Zdarza się. I nie trzeba wcale uciekać się do zagęszczania jej mąką czy zasmażką. Są zdrowsze sposoby, na uzyskanie idealnej konsystencji. I nie mówimy tutaj o cza...
Jesień jednym kojarzy się z szarugą, inny z intensywnymi kolorami. Wśród okazów, które najpiękniej kolorują otaczającą nas rzeczywistość w tym czasie, są wrzosy. Podpowiadamy, czym karmić krzewy, aby jak najdłużej mogły cieszyć oczy ich barwnymi gałą...
Chcesz przygotować sałatkę, która będzie pyszna, kremowa i lekkostrawna, ale nie chcesz używać majonezu? Poznaj sprawdzone zamienniki, które odmienią twoje sałatki i pozwolą cieszyć się smakiem bez wyrzutów sumienia.