Pieczarki to jedne z najczęściej używanych grzybów w kuchni. Są tanie, łatwo dostępne i doskonale komponują się z wieloma potrawami. Dzięki kilku prostym składnikom można nadać im smak, który przypomina leśne grzyby.
Wiele osób sięga po olej słonecznikowy ze względu na korzystną cenę, o wiele niższą od ceny oliwy z oliwek, a nawet oleju rzepakowego. W sklepach taki olej często znajduje się na tej samej półce, co może sugerować podobne zastosowanie. Jednak zawarte...
Wydaje ci się, że podczas smażenia mięsa nic niefortunnego nie może się zdarzyć? Zdziwiłbyś się. Błędy popełniają nawet doświadczone kucharki i kucharze. Przez to efekt końcowy nie jest zadowalający w 100-procentach. Co psuje smak wieprzowiny czy woł...
Przygotowując składniki na leczo, skupiamy się na wyborze papryki i dobrej kiełbasy. Jednak równie ważną rolę odgrywa tłuszcz, na którym smażymy warzywa. Węgrzy przygotowują leczo na smalcu z wytopionej słoniny. To baza, dzięki której potrawa nabiera...
Mrożenie pieczarek to prosty i skuteczny sposób na przedłużenie ich świeżości. Dzięki odpowiedniemu przygotowaniu zachowają smak i strukturę nawet przez kilka miesięcy.
Sprzątanie to nieodłączny element codziennego życia. Na szczęście istnieją sposoby, które ułatwiają nam wykonywanie tych zadań. Stosując domowe metody, możemy nie tylko skutecznie pozbyć się zabrudzeń, ale także zaoszczędzić dodatkowe pieniądze. Zoba...
Jeśli lubisz szybkie, klasyczne, a jednocześnie eleganckie dania, ten przepis będzie strzałem w dziesiątkę. Delikatny schab w stylu sauté smażony bez tłuszczu świetnie komponuje się z lekką i orzeźwiającą sałatką z surowych pieczarek, cebuli i natki...
Kurki to znane i lubiane grzyby, z których można stworzyć wiele specjałów, a sos jest niewątpliwie jednym z nich. Wrzuć je na patelnię, połącz z kilkoma dodatkami i niewyobrażalnie pyszny dodatek do dań głównych masz gotowy. Pasuje do kurczaka, rolad...
Nie potrzebujesz cukru, by dżem był słodki i aromatyczny – wystarczy odrobina soli, która wydobędzie naturalny smak owoców i sprawi, że domowe przetwory przebiją sklepowe gotowce. Ta nowa metoda szybko może stać się twoją ulubioną.
Władze Hongkongu sięgają po najnowsze technologie, by stawić czoła rosnącemu zagrożeniu ze strony wirusa Chikungunya, przenoszonego przez komary Aedes. Z owadami będą walczyć psy, ale nie będzie to Owczarek Niemiecki czy Jamnik.
Od 1 września zmienią się zasady funkcjonowania oddziałów miejskiego żłobka. Godziny pracy zostaną wydłużone, a w czasie wakacji żłobki nie będą miały miesięcznej przerwy. W związku z tym, że w Polsce rodzi się coraz mniej dzieci, żłobki muszą walczy...