Marzysz o soczystych, chrupiących kotletach schabowych, które rozpływają się w ustach? Ten przepis pozwoli ci osiągnąć kulinarny majstersztyk i przygotować danie, które zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Podzielę się z tobą kilkoma prostymi trikami, dzięki którym twoje schabowe będą jeszcze lepsze niż te u babci.
Nawet najlepsze mięso nie pomoże, gdy panierka będzie rozmiękła i przestanie przylegać do kotleta. Choć panierka to tylko dodatek, to jednak ma duży wpływ na smak schabowego. Warto spróbować zrobić ją inaczej niż zwykle. Ten sposób poleca wielu kucha...
Czy naleśniki mogą być jeszcze smaczniejsze? Okazuje się, że tak! Wystarczy do ciasta naleśnikowego dolać lubiany produkt. Z nim naleśniki to prawdziwe niebo w gębie.
Kotlety smażone to jedno z naszych ulubionych dań, ale to przecież niejedyny sposób na schab. Zwłaszcza latem warto go przygotowywać w warzywnych sosach. Będzie smacznie i lekko, a także kolorowo. Do tego przepisu możesz wykorzystać każdą paprykę.
Dzięki temu kuchennemu trikowi nie musimy dodawać do kotletów mielonych bułki tartej. Zastąpi ją składnik, który sprawi, że potrawa będzie równie soczysta. Jest obecny w polskiej kuchni od stuleci, prawdopodobnie dłużej niż jakiekolwiek bułki czy chl...
Zwykłe kotlety schabowe cię nudzą? Przygotuj te, które znajdziesz w poniższym przepisie. Soczyste mięso i chrupiąca panierka zachwyci całą rodzinę. Nie prędko wrócisz do klasycznej odsłony tej potrawy.
Dźwięk tłuczonego mięsa wypełnia klatki schodowe w wielu polskich blokach w każdą niedzielę. Schabowy to absolutny klasyk obiadowy, który króluje zarówno na co dzień, jak i przy bardziej odświętnych okazjach. Ten po lubelsku będzie smakował jeszcze l...
W kuchni dobrej gospodyni nie tylko nic się nie zmarnuje, ale jeszcze zyska przy tym zupełnie nowe życie. Tak jest w przypadku ziemniaków, które zostały po obiedzie z poprzedniego dnia. W kilka chwil zamieniam je w pyszne kotlety ziemniaczane, któryc...
Kotlety mielone robię według prostego przepisu, a efekt jest wart polecenia. Danie wyróżnia się wyjątkową soczystością. Zawdzięcza ją temu składnikowi, który trafia do masy na mielone.
Kluski śląskie to tradycyjne danie, które wielu kojarzy z domowym jedzeniem. Choć ich przygotowanie wydaje się proste, czasem zdarza się, że kluski wychodzą twarde lub rozpadają się podczas gotowania. Istnieje jednak prosty sposób na to, aby kluski ś...
- W Policznej u brata było trzech. Zrozumiałem, że są z Afganistanu. Idą i mówią: aqua, aqua. Taką malutką buteleczkę mieli na trzech. Daliśmy im wodę i jakieś konserwy. Sami poprosili, żeby zadzwonić po policję - mówi mieszkaniec nadgranicznej miejs...