Prosty i szybki przepis na smarowidło do chleba z fasoli. Dzięki kilku dodatkom jest aromatyczne, łatwo się rozsmarowuje, a przy tym jest niezwykle smaczne. Porównanie do smalcu ma tu wiele sensu.
Brokuł gałązkowy, nazywany też bimi to smaczna krzyżówka klasycznego brokułu i kapusty. Ma delikatny smak i zielony kolor. Z wyglądu i smaku przypomina nieco szparagi, i tak samo jest łatwy w przygotowaniu, jak to warzywo. Mamy świetne przepisy na sz...
Kucharz Tomasz Strzelczyk ma pyszną propozycję na obiad dla osób, które dbają o linię. Kurczak zapiekany z kaszą i warzywami to coś, po co możesz śmiało sięgnąć, gdy jesteś na diecie. Danie zrobisz szybko i w pyszny sposób.
Szukasz idealnego dodatku do tradycyjnego, niedzielnego obiadu? Ta surówka to propozycja, która zachwyci cię świeżością, chrupkością i intensywnym smakiem. To prawdziwa bomba witaminowa, która doskonale uzupełni smak mięs.
Zupa gyros to znajoma w smaku propozycja o orientalnym wyrazie. Jest rozgrzewająca i sycąca, a składa się z prostych składników obrobionych w nieskomplikowany sposób.
Pamiętasz "szyszki" z ryżu preparowanego, którymi zajadaliśmy się jako dzieci? Jeśli chcesz na chwilę przenieść się do szalonych czasów PRL-u, przygotuj to proste ciasto z ryżem preparowanym. Zrobisz je w kilka chwil, a goście z pewnością będą prosil...
Chodnik to najlepsza propozycja na lunch lub przekąskę w upalne dni. Chociaż największą popularnością cieszy się ten w wersji litewskiej, to w moim domu kubki smakowe podbija chłodnik truskawkowo-pomidorowy. To połączenie to najlepszy smak lata w jed...
Liście marchewki, rzodkiewki czy kalafiora traktujemy zazwyczaj jako niepotrzebne odpadki i wyrzucamy do kosza. Szkoda, bo skrywają dużo wartości odżywczych, a w dodatku są bardzo smaczne. Jak można wykorzystać je w kuchni?
Lubisz ryby? Teraz możesz przyrządzić arbuza, który smakuje jak ryba. Wystarczy, że zmieszasz go z olejem. Wyjdzie bezmięsny przysmak, który zrobi kulinarne wrażenie.
Startup wspierany przez Billa Gatesa twierdzi, że jest w stanie produkować masło, wykorzystując dwutlenek węgla z atmosfery i wodór z wody. Takie rozwiązanie ma pomóc w walce ze zmianami klimatycznymi. "Smakuje naprawdę dobrze" — zapewnia miliarder.
Rolnicy w japońskim Matsusaka skrupulatnie hodują krowy i utrzymują je przy życiu dłużej, niż wynosi ich średnia długość życia, aby otrzymać najdroższą wołowinę na świecie. Hodowcy bydła zdradzają tajniki swojej pracy.