Mięso królika – skarbnica zdrowia, o którym zapomnieliśmy? Choć przez lata było nieco zapomniane, mięso królika powraca na nasze stoły, zdobywając coraz większą popularność. A to wszystko za sprawą swoich wyjątkowych właściwości odżywczych i delikatnego smaku. Nawet znana polska kucharz, Ewa Wachowi...
Ewa Wachowicz doskonale wie, że na co dzień sprawdzają się proste przepisy na ciasta. W dodatku, gdy mamy tak wyraziste owoce, jak śliwki to naprawdę dużo nie trzeba. Wystarczy chwila, a już na stole stoi pyszne ciasto, można parzyć kawę i dzwonić po...
Mimo wspólnych sukcesów Roberta Makłowicza i Ewy Wachowicz, ich współpraca zakończyła się nagle. To był ogromny cios dla byłej Miss Polski. Gwiazda po latach postanowiła zabrać głos w tej sprawie. - W tamtym momencie wydawało mi się, że to koniec świ...
Kto powiedział, że mizeria musi być ciężka i tłusta? Ewa Wachowicz udowadnia, że ten tradycyjny dodatek do obiadu może być lekki, orzeźwiający i pełen smaku. Jej przepis na mizerię to prawdziwa rewolucja w polskiej kuchni!
Rosół to danie, które od pokoleń gości na polskich stołach. Każda gospodyni ma swój własny, niepowtarzalny przepis na ten aromatyczny wywar. A co, jeśli powiemy ci, że nawet znana restauratorka, Ewa Wachowicz, ma swój mały sekret na wyjątkowy rosół?
Pizza, kebab, sushi... są smaczne, ale najchętniej wracamy do rodzimych przepisów. Dlatego sposoby, by kotlety schabowe były idealne, są na wagę złota. Jak je robi Ewa Wachowicz? Zdradziła swoje sekrety.
Miłośnicy mizerii w tradycyjnym wydaniu mogą być wręcz zszokowani. A może nawet to już nie mizeria? Ewa Wachowicz przygotowuje te kultową sałatkę z ogórków bez nabiału. Jest pyszna, lekka, dietetyczna. I na pewno zaskakuje smakiem. Przepis jest prost...
Choć pierogi z twarogiem to jedne z moich ulubionych, wypróbowałam przepis Ewy Wachowicz. Restauratorka stawia na inne sery, które okazały się świetne do farszu. Umiejętnie łączy kuchnię polską i włoską. Efekt? Po prostu znakomity.
Musztarda to nie tylko popularny dodatek do mięs, ale także składnik o bogatej historii, sięgającej starożytności. Ewa Wachowicz, znana kucharka, przypomniała tradycyjny przepis na musztardę, dodając do niego nowoczesne akcenty. Dzięki jej wskazówkom...
Schyłek lata wcale nie oznacza, że zacznie nam brakować owoców sezonowych. To okres, gdy naszych stołach królują gruszki! Są one niezwykle cennym źródłem witaminy C, potasu, czy błonnika. Oprócz tego dostarczają organizmowi dużą ilość przeciwutleniac...
Chrupiące bieszczadzkie placki z kiszonej kapusty, czyli fuczki, to propozycja idealna na okres jesienno-zimowy, stanowiąca doskonałą alternatywę dla tradycyjnych placków ziemniaczanych. Wystarczy połączyć ciasto naleśnikowe z kiszoną kapustą. Efekt...