Ciężko znaleźć bardziej znane polskie danie niż tradycyjne pierogi. To jedno z tych dań, które rozsławiły naszą kuchnię na całym świecie. Wybór farszów do pierogów jest ogromny – nie tylko te klasyczne, ale też takie z sezonowymi składnikami, jak właśnie w tym przepisie.
Chcesz zaskoczyć rodzinę i podać na obiad coś naprawdę wyjątkowego? Odkryj sekret kurczaka z figami. To połączenie delikatnego drobiu ze słodkim owocem stworzy danie, które wygląda spektakularnie, a smakuje jeszcze lepiej. To przepis, który pokochają...
Pierogi z ziemniakami mogą smakować inaczej niż tradycyjne ruskie. Remigiusz Rączka udowodnił, że farsz bez twarogu wcale nie musi być nudny, bo wystarczy wymienić go na zupełnie inne składniki. Takim pierogom nikt nie może się oprzeć.
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi ogłosiło nazwisko nowej rzecznik prasowej resortu. Stanowisko objęła Iwona Pacholska, dziennikarka, która przez ponad 20 lat związana była z TVP Olsztyn, współpracując przy tym, m.in. z Redakcją Roln...
Karol Nawrocki gościł w szatni reprezentacji Polski po meczu z Finlandią (3:1) i spotkał w niej znajomą twarz. O co chodzi? Oczywiście o byłego piłkarza Lechii Gdańsk, którego to klubu olbrzymim fanem jest prezydent Polski.
Rzeszów News W Przemyślu doszło do wstrząsającego zdarzenia, które mogło zburzyć poczucie bezpieczeństwa lokalnej społeczności. 74-letni mężczyzna został oskarżony o usiłowanie zabójstwa kobiety, którą przez wiele miesięcy nękał i zastraszał. To, co...
47-letnia mieszkanka powiatu wałbrzyskiego padła ofiarą oszustów internetowych. Była przekonana, że pomaga znajomej. Kobieta była przekonana, że pomaga swojej znajomej, która za pośrednictwem popularnego komunikatora poprosiła ją o pilną pożyczkę na...
Zapomnij o tradycyjnych ruskich. Odkryj pierogi szlachcice – podlaski przysmak, który skradł moje serce. Ich sekret? Surowe ziemniaki i boczek, które tworzą niepowtarzalny smak. Przygotujesz je łatwo, a efekt zaskoczy każdego. Spróbuj i przekonaj się...
Pierogi to jedno z najpopularniejszych dań kuchni polskiej. Niestety czasem podczas gotowania farsz wypływa na zewnątrz, a to już zwiastuje pierogową katastrofę. Na szczęście, dzięki kilku prostym trikom, zawsze będą miękkie, delikatne i pełne smaku.
Jerzy Godek zwolnił się ze stacji krwiodawstwa. Zamiast liofilizować osocze, pozbawiał wody szczypiorek. Prawie trzy dekady później wraz z córkami wyprodukował pierogi, które poleciały na orbitę.