Pierogi z ziemniakami mogą smakować inaczej niż tradycyjne ruskie. Remigiusz Rączka udowodnił, że farsz bez twarogu wcale nie musi być nudny, bo wystarczy wymienić go na zupełnie inne składniki. Takim pierogom nikt nie może się oprzeć.
Ilość odsłon: 28
źródło: https://pysznosci.pl/raczka-robi-farsz-z-ziemniakow-ale-bez-twarogu-te-pierogi-bija-na-glowe-nawet-ruskie,7198692141726624a
dodano: 2025-09-13 05:48:13
Inne znaleziska:
Zamiast ziemniaków, wrzuć do pierogów inny farsz. Fani kuchni włoskiej będą zachwyceni
pysznosci.pl
Chociaż pierogi są dumą polskiej kuchni, nie oznacza to, że nie możemy czerpać inspiracji z innych państw – zwłaszcza tych, których smaki podbiły cały świat. Do takich z pewnością należy kuchnia włoska.
pysznosci.pl, 2025-10-18 12:26:06
2025-10-18 12:26:06
Import ziemniaków do Polski kosztował ponad 200 mln zł. Skąd Polska importuje najwięcej ziemniaków?
topagrar.pl
Przez pierwsze pół roku 2025 roku, do Polski sprowadzono ziemniaki o wartości łącznie 238,72 mln zł. Z którego kraju Polska importuje najwięcej ziemniaków?
topagrar.pl, 2025-08-31 18:47:06
2025-08-31 18:47:06
Najlepsze powidła sezonu. Rączka zdradza swój smakowity sekret
pysznosci.pl
Remigiusz Rączka, znany śląski kucharz, ma przepis, który podbije serca miłośników słodkości. Te powidła to majstersztyk, bo łączy śliwki węgierki z nietypowym składnikiem. Połączenie jest tak genialne, że nie da się przestać jeść.
pysznosci.pl, 2025-08-30 16:09:08
2025-08-30 16:09:08
Zapomnij o mdłej i sflaczałej papryce w słoikach. Rączka ma patent, żeby wyszła chrupiąca
pysznosci.pl
Koniec lata to czas na wekowanie. Wśród najpopularniejszych przetworów z warzyw jest papryka konserwowa. Znany kucharz Remigiusz Rączka ma sposób na to, by pozostała idealnie chrupiąca nawet po długich miesiącach leżakowania.
pysznosci.pl, 2025-09-03 10:46:04
2025-09-03 10:46:04
interia.pl
W wieku 72 lat zmarł sędzia Sądu Najwyższego, prawnik i nauczyciel akademicki prof. Krzysztof Rączka. O jego śmierci poinformowało Stowarzyszenie Sędziów Polskich IUSTITIA, którego był członkiem. "To wielka strata dla środowiska sędziowskiego, naukow...
interia.pl, 2025-11-05 10:26:12
2025-11-05 10:26:12
Prof. Krzysztof Rączka nie żyje. To wybitny polski prawnik związany z UW i SN
natemat.pl
Zmarł Krzysztof Wojciech Rączka, wybitny prawnik, profesor Uniwersytetu Warszawskiego i sędzia Sądu Najwyższego. Przez lata związany był z Wydziałem Prawa i Administracji UW. Profesor Rączka miał 72 lata. "Odszedł prof. Krzysztof Rączka – wybitny pr...
natemat.pl, 2025-11-05 16:53:09
2025-11-05 16:53:09
Mój tata robi gęsty i aromatyczny gulasz z tym dodatkiem. Idealny do ziemniaków, kaszy i ryżu
pysznosci.pl
Jeśli szukasz pomysłu na sycący i aromatyczny obiad, który rozgrzeje w chłodne dni, gulasz z suszonymi grzybami będzie strzałem w dziesiątkę. To danie, które łączy w sobie delikatne mięso, intensywny smak leśnych grzybów i kremowy sos – idealne do zi...
pysznosci.pl, 2025-09-17 09:29:30
2025-09-17 09:29:30
Pierogi bieszczadzkie zachwycą każdego. Ten farsz jest nie do podrobienia
pysznosci.pl
Pierogi bieszczadzkie to prawdziwa duma podkarpackiej kuchni. Proste, ale niezwykle aromatyczne połączenie kaszy gryczanej, białego sera i świeżej mięty sprawia, że są one jedyne w swoim rodzaju. Ich smak jest esencją górskiej prostoty. Kto spróbuje...
pysznosci.pl, 2025-08-20 06:43:05
2025-08-20 06:43:05
Farsz do pierogów robię z 4 składników. Dzieciaki zjadają po 10 sztuk
pysznosci.pl
Jeśli masz w domu miłośników twarożku śniadaniowego, nawet się nie zastanawiaj się, tylko od razu przejdź do zagniatania ciasta na pierogi. Lekkie i kremowe nadzienie z pewnością przypadnie im do gustu.
pysznosci.pl, 2025-09-02 13:23:05
2025-09-02 13:23:05
Mama robiła farsz z nietypowym połączeniem. Nawet nie myślę o pierogach z mięsem
pysznosci.pl
Z niewielu rzeczy Polacy są tak dumni jak z pierogów, a ich różnorodność smaków i składników sprawia, że każdy znajdzie coś dla siebie. Połączenie dwóch składników i kilku przypraw sprawi, że otrzymujemy aromatyczny obiad dla całej rodziny.
pysznosci.pl, 2025-09-03 14:31:08
2025-09-03 14:31:08