To sałatka, do której zawsze powracam gdy pojawiają się świeże gruszki🍐🍐🍐 W zasadzie mogłabym ją jeść codziennie! Zawiera wszystko co potrzeba, bo łączy słodycz gruszki z wyrazistym smakiem sera pleśniowego i suszonych pomidorów. Całość dopełniają chrupiące orzechy włoskie i lekki, miodowo-muszta...
Nie ulega wątpliwości, że sezon reprezentacyjny w siatkówce wkracza w decydującą fazę. Polscy siatkarze mają przed sobą turniej finałowy Ligi Narodów w Chinach (30 lipca – 3 sierpnia), a w dalszej perspektywie, mistrzostwa świata na Filipinach (12-28...
Aromatyczna pieczeń z wyjątkowymi dodatkami gotowa w pół godziny? To możliwe. Jurek Sobieniak w "halo tu polsat" zaproponował swoją wersję ekspresowej pieczeni rzymskiej, która, chociaż pozbawiona charakterystycznego jajka w środku, jest pełna smaku,...
Jeżeli jakimś cudem nie lubisz ziemniaków, to ta sałatka zrobi z Ciebie ich największego fana. Oto najlepsza chrupiąca sałatka z pieczonymi młodymi ziemniakami, szparagami i rzodkiewką, skąpana w aromatycznym jogurtowo-musztardowym sosie. Chrupiąca s...
Grecka sałatka Dakos to wspaniała i bardzo letnia propozycja na wyjątkowo, piękny, pyszny i zdrowy posiłek. Przepis jest naprawdę prosty, a sałatka i wygląda i smakuje rewelacyjnie.
Sałatka z kurczakiem, camembertem i musem daktylowym to zaskakujące połączenie smaków, które powoduje, że trudno przejść obok niej obojętnie. Z jednej strony znajdziesz tu soczystego kurczaka i aksamitny, lekko słony ser camembert, z drugiej słodycz...
Choć na imprezach królują klasyki w stylu jarzynowej czy gyros, jest jedna sałatka, która niezmiennie robi furorę, mimo że składa się z zaledwie kilku prostych składników. Mowa o tzw. "siódemce" Ewy Wachowicz – warstwowej sałatce, która łączy w sobie...
Prosta i szybka sałatka z bobem, fetą i jajkiem to idealny letni posiłek. Ta sałatka jest nie tylko pełna smaku, ale też zdrowia – znajdziecie w niej sycące, pożywne chude białko i mnóstwo witamin. Będzie idealna na śniadanie, obiad czy kolację...
Tabbouleh to tradycyjne danie kuchni syryjskiej i libańskiej, ale jego popularność sięga daleko poza granice Bliskiego Wschodu. Do przygotowania potrawy potrzeba tylko kilku składników, które razem tworzą bardzo smaczną i aromatyczną kompozycję.