W studiu Halo tu Polsat gotowaliśmy coś, co rozgrzewa i syci – kremowe risotto dyniowe z klopsikami. Dynia, aromatyczny parmezan i złociste klopsiki tworzą idealne połączenie smaków, które każdy pokocha.
W dzisiejszym "halo tu polsat" Emiliano Castagna przygotował deser, który łączy włoską klasykę z typowo jesiennymi smakami. Dyniowe tiramisu to idealny pomysł na słodki finał rodzinnego obiadu albo aromatyczny dodatek do kawy. Kremowe, delikatne i pa...
Za oknem wciąż słońce przeplata się z deszczem, ale jedno jest pewne – temperatury przez najbliższe miesiące będą spadać. Pora przestawić swoje menu na dania, które rozgrzewają od środka. W kuchni „halo tu polsat” przygotowaliśmy trzy przepisy inspir...
Nie uwierzysz, że risotto może smakować w ten sposób, czyli intensywnie czekoladowo, kremowo i jednocześnie lekko. To nietypowa odsłona klasycznego włoskiego dania, która udowadnia, że ryż świetnie sprawdza się także w wersji na słodko.
Idealne jesienne śniadanie? Oczywiście chrupiące gofry dyniowe. Przepyszne, korzenne, mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Idealnie smakują z dodatkiem skyru, syropu klonowego i orzechów. Gofry dyniowe – pomysł na śniadanie Jesień i zima dyni...
Dyniowe smaki sezonu, kreatywne warsztaty i konkursy z nagrodami oraz zagroda z żywymi zwierzętami to tylko niektóre atrakcje, które przygotowała Lokalna Grupa Działania „Szlakiem Granitu”. Przy Centrum Turystycznym Granitowego Szlaku w Dobromierzu t...
Czy jest lepszy comfort food niż kluseczki? Chyba nie! Dlatego mam dziś dla Was idealną jesienną propozycję na obiad, czyli dyniowe leniwe z sosem z gorgonzoli i szpinakiem. Super szybkie i super pyszne kluseczki z dyni i twarogu w kremowym sosie z 3...
Zawsze mówię, że jesień = drożdżowa pogoda. Z tej okazji powstał przepis na te pyszne drożdżówki dyniowe z serem i karmelizowanymi jabłkami. Puszyste, mięciutkie z sernikowym nadzieniem i cynamonowymi jabłkami – po prostu bułeczki idealne. Drożdz...
Smak pierogów ruskich, leniwych z bułką tartą czy kotletów z fasoli pamięta każdy, kto stołował się w barach mlecznych. Ich rozkwit przypadł na PRL, a sekret ich popularności tkwił zarówno w tradycyjnym menu, jak i niskich cenach, na które wpływ miał...