W 2024 r. Polacy jedli więcej większości podstawowych produktów spożywczych – wynika z danych GUS. Najbardziej wzrosło spożycie cukru, jaj i owoców, a spadki odnotowano głównie w przypadku tłuszczów roślinnych, mleka i pieczywa. GUS zwraca uwagę, że wysokość dochodów osiąganych przez gospodarstwa do...
Jak pozbyć się moli spożywczych z kuchni i spiżarni? – Zazwyczaj wykrywamy te szkodniki zbyt późno – powiedział prof. Stanisław Ignatowicz. Jest jednak kilka prostych sposobów walki z molami.
Polacy pracują głównie na mieszkanie, a i tak wielu z nich nigdy nie będzie stać, żeby kupić je na własność. 14 proc. obywateli wydaje na ten cel nawet ponad połowę pensji. Co 3. osobę dotyka problem luki czynszowej - są za biedni, żeby dostać kredyt...
– Rynek luksusowych nieruchomości w Polsce przypomina dzisiaj ekskluzywny klub z ograniczoną liczbą miejsc. Niezależnie od zawirowań makroekonomicznych ten segment trzyma się mocno, bo bogactwo w Polsce nie tylko rośnie, ale i już dojrzewa – mówi Bar...
Wiotka skóra na udach, zgrubienia pod pośladkami, a może nierówności widoczne nawet pod rajstopami? Cellulit nie wybiera - potrafi pojawić się niezależnie od figury, wieku, czy stylu życia. Na szczęście coraz więcej kobiet sięga po sprawdzone, profes...
Superfoods wcale nie muszą pochodzić z drugiego końca świata. Polska od wieków ma swoje naturalne bomby witaminowe, od siemienia lnianego po kiszoną kapustę. Te niepozorne produkty potrafią wzmocnić odporność, poprawić trawienie i dodać energii, a pr...
Czego nie jeść na czczo? Okazuje się, że lista produktów, które działają fatalnie na pusty żołądek, jest długa. Niestety są wśród nich także przekąski, po które wiele osób sięga właśnie rano. Jakiego jedzenia unikać na czczo? Omawiamy poniżej.
Julia Kuczyńska, znana jako Maffashion, to jedna z najpopularniejszych polskich influencerek, która na Instagramie zgromadziła ponad 1,4 miliona obserwatorów! Celebrytka znana jest nie tylko ze swojego wyczucia mody, ale także dzięki dbałości o zdrow...
Czy wołowina wkrótce stanie się mięsem deficytowym? Pogłowie bydła spada na całym świecie, a ceny idą w górę. Polacy zaczynają odczuwać to w swoim kieszeniach, bo od pewnego czasu nie jesteśmy tylko miłośnikami schabowych - wołowiny jemy coraz więcej...