Latem, gdy sezon na porzeczki w pełni, warto zwrócić uwagę na te niepozorne, kwaśne owoce. Czarne, czerwone i białe - każda odmiana ma swoje zastosowanie i miejsce w kuchni. Od lat wykorzystywane są nie tylko do przetworów, ale także w ludowej medycynie i gospodarstwie. Choć dziś najczęściej lądują...
Znaleźliście ostatnio w swojej skrzynce pocztowej mandacik za przekroczenie p… znaczy niesegregowanie odpadów? Jeżeli tak i przypadkowo mieszkacie w Koszalinie, to możecie wyrzucić go do śmieci. Komenda Miejska Policji w Koszalinie poinformował...
Chcesz wprowadzić więcej warzyw do swojej kolacji, nie rezygnując z przyjemności jedzenia? Gofry z czerwonej kapusty to innowacyjny pomysł na zdrowe i smaczne danie, które zaskoczy twoich domowników.
Nowe procesory Intela mogą wykorzystywać innowacyjne rozwiązanie, które zwiększy ich wydajność. Mowa o technologii Software Defined Super Cores – pierwsze szczegóły opisano we wniosku patento...
Zastanawiasz się, jak zagęścić sos bez użycia mąki czy śmietany? Kulinarne autorytety sugerują, że wystarczy gotowanie bez przykrywki. Nieraz taki proces zajmuje zbyt wiele czasu. Na szczęście jest inny sposób na uzyskanie gęstej konsystencji, bez si...
Rozpływająca się w ustach ciepła chałwa zaskakuje intensywnością smaku i zapachem, o którym trudno zapomnieć. To tylko kilka składników, a efekt potrafi rozkochać w sobie podniebienie. Skąd ten fenomen i czy można odtworzyć go w domu?
Pamiętasz smak dzieciństwa i słodkości, które robiła babcia? Kultowy blok czekoladowy z czasów PRL-u wraca w wielkim stylu! Ten prosty deser podbija media społecznościowe - wystarczy kilka tanich składników, by przygotować słodką ucztę, która zachwyc...
Niespodzianka w deserze z Żabki spotkała Grzegorza Leszko (na co dzień zajmuje się motoryzacją i prowadzi kanał @leszkomototv). "Otworzyłem i poczułem . Dobrze, że zajrzałem do środka, bo czasem ktoś łapczywie zje coś takiego" — wyjaśnia i pokazuje n...
Domowe ptasie mleczko smakuje tysiąc razy lepiej niż ze sklepu i zawiera o wiele mniej cukru. Co więcej, możesz je zrobić w wielu różnych wariantach smakowych – z galaretką, kawałkami owoców, na ciasteczkowym spodzie, z polewą lub posypką. Tym razem...