4 Kisisz kapustę? Uważaj na ten dodatek. Gdy jest go za dużo, psuje smak
Kiszenie kapusty to tradycyjna metoda konserwacji, która cieszy się niesłabnącą popularnością. Czasami jednak rezultat rozczarowuje – kapusta kiszona wychodzi za miękka i niezbyt smaczna. Jak sprawić, by nasza kiszonka była idealnie chrupka i pyszna? Wystarczy trzymać się kilku zasad i nie szastać popularnym dodatkiem.
Ilość odsłon: 4
źródło: https://kuchnia.fakt.pl/co-zrobic-zeby-kiszona-kapusta-nie-wyszla-miekka-uwazaj-na-ten-dodatek/l7z6lcd
kategoria: informacje, 2024-10-23 16:10:04
Inne znaleziska:
24 Latem zawsze robię taką młodą kapustę. To najlepszy obiad na upały, podziękujesz za ten przepis
smakosze.pl
Gdy żar leje się z nieba, to warto przyrządzić lekki obiad na upały. Korzystam z tego przepisu i podaję młodą kapustę z dodatkami. Raz-dwa i smaczne danie trafia na mój stół. 
smakosze.pl, 2024-07-06 19:19:02
2024-07-06 19:19:02
23 Poszatkuj kapustę, wbij dwa jajka. Ten przepis to cud, smakuje jak marzenie
smakosze.pl
Trudno o prostszy przepis na szybką i zdrową przekąskę. Placek z kapusty to dietetyczne rozwiązanie problemu małego popołudniowego głodu i doskonały pomysł na śniadanie.
smakosze.pl, 2024-08-27 16:56:03
2024-08-27 16:56:03
17 Zawiń kapustę jak gołąbki i poupychaj w słoikach. Za ten przepis ktoś powinien dostać medal
smakosze.pl
Lubisz gołąbki? Jeśli jesteś ich smakoszem, to koniecznie wypróbuj ten przepis. Wystarczy zawinąć kapustę z pewnym zdrowym i smacznym produktem. Wkrótce gołąbki w apetycznej marynacie trafią na twój stół. 
smakosze.pl, 2024-09-11 11:13:02
2024-09-11 11:13:02
2 Posiekaj kapustę, wbij dwa jajka. Ten przepis smakuje jak marzenie
smakosze.pl
Jajecznica z pomidorami i szczypiorkiem? Zapomnij. Przygotowana na śniadanie jajecznica z kapustą zachwyci każdego. Poznaj tej niespotykany wcześniej przepis i wypróbuj podczas śniadania. Domownicy przez długi czas nie będą chcieli jeść nic innego. 
smakosze.pl, 2024-09-21 06:05:06
2024-09-21 06:05:06
35 Strzelczyk pokazał swój sposób na młodą kapustę. Ta zasmażana nie ma do niej startu
smakosze.pl
Tomasz Strzelczyk pokazał swój sposób na młodą kapustą. Z jego przepisu zachwyca smakiem oraz aromatem. Przebija nawet tę zasmażaną. Zrób i przekonaj się sama, jaka jest pyszna. Podana do obiadu zachwyci każdego smakosza.
smakosze.pl, 2024-07-07 10:22:02
2024-07-07 10:22:02
28 W lubuskim gołąbki zawijają w nietypową kapustę. Podawano je nawet na wigilię
pysznosci.pl
Gołąbki to jedno z dań, które kojarzy się z tradycyjną kuchnią i ciepłem domowego ogniska. Na dobre zakorzeniły się już w całej Polsce, chociaż nie brakuje różnych odsłon i połączeń. Mieszkańcy województwa lubuskiego mają swój regionalny przysmak z n...
pysznosci.pl, 2024-07-09 17:29:01
2024-07-09 17:29:01
20 Kroję kapustę na plastry, kładę udka kurczaka i zapiekam. Ostatnio to mój ulubiony obiad
smakosze.pl
Kurczak i kapusta mogą stanowić smaczne połączenie. Ostatnio z tych produktów przyrządzam obiad, który po prostu uwielbiam. Udka kurczaka kładę na plastry kapusty, a resztę robi już piekarnik. Wychodzi danie, któremu nie brakuje smaku.
smakosze.pl, 2024-07-17 22:37:04
2024-07-17 22:37:04
14 Jeśli masz kapustę, zrób taką surówkę. Smakuje lepiej niż z restauracji
smakosze.pl
Przepisy na surówki mogą wydawać się banalne. To w końcu łączenie kilku składników i czasem zalewanie jakimś płynem. Jednak diabeł tkwi w szczegółach i warto podpatrywać idealne, a czasem nieoczekiwane kompozycje smaków, takie jak przedstawiona w tym...
smakosze.pl, 2024-07-21 20:37:03
2024-07-21 20:37:03
15 Ułóż warstwami ryż, mięso i kapustę. Zapiekanka gołąbkowa to hit w moim domu
smakosze.pl
Ten przepis to radykalne uproszczenie konceptu gołąbków. Przygotowujemy je w postaci zapiekanki. Dostajemy więc wszystko, czego można oczekiwać od tego mięsno-kapuścianego przysmaku, ale bez kuchennego trudu.
smakosze.pl, 2024-07-29 12:17:04
2024-07-29 12:17:04
20 Zapomnij o garnku z wodą. Kapustę na gołąbki najszybciej sparzysz w inny sposób
smakosze.pl
Parzysz kapustę na gołąbki w garnku? Istnieje znacznie lepsza metoda. Z nią zrobisz to zdecydowanie szybciej i łatwiej. Gołąbki wyjdą tak samo dobre, a ty w kuchni spędzisz zdecydowanie mniej czasu.
smakosze.pl, 2024-08-03 21:31:08
2024-08-03 21:31:08