Kiszenie kapusty to tradycyjna metoda konserwacji, która cieszy się niesłabnącą popularnością. Czasami jednak rezultat rozczarowuje – kapusta kiszona wychodzi za miękka i niezbyt smaczna. Jak sprawić, by nasza kiszonka była idealnie chrupka i pyszna? Wystarczy trzymać się kilku zasad i nie szastać popularnym dodatkiem.
Gdy żar leje się z nieba, to warto przyrządzić lekki obiad na upały. Korzystam z tego przepisu i podaję młodą kapustę z dodatkami. Raz-dwa i smaczne danie trafia na mój stół.
Trudno o prostszy przepis na szybką i zdrową przekąskę. Placek z kapusty to dietetyczne rozwiązanie problemu małego popołudniowego głodu i doskonały pomysł na śniadanie.
Lubisz gołąbki? Jeśli jesteś ich smakoszem, to koniecznie wypróbuj ten przepis. Wystarczy zawinąć kapustę z pewnym zdrowym i smacznym produktem. Wkrótce gołąbki w apetycznej marynacie trafią na twój stół.
Jajecznica z pomidorami i szczypiorkiem? Zapomnij. Przygotowana na śniadanie jajecznica z kapustą zachwyci każdego. Poznaj tej niespotykany wcześniej przepis i wypróbuj podczas śniadania. Domownicy przez długi czas nie będą chcieli jeść nic innego.
Tomasz Strzelczyk pokazał swój sposób na młodą kapustą. Z jego przepisu zachwyca smakiem oraz aromatem. Przebija nawet tę zasmażaną. Zrób i przekonaj się sama, jaka jest pyszna. Podana do obiadu zachwyci każdego smakosza.
Gołąbki to jedno z dań, które kojarzy się z tradycyjną kuchnią i ciepłem domowego ogniska. Na dobre zakorzeniły się już w całej Polsce, chociaż nie brakuje różnych odsłon i połączeń. Mieszkańcy województwa lubuskiego mają swój regionalny przysmak z n...
Kurczak i kapusta mogą stanowić smaczne połączenie. Ostatnio z tych produktów przyrządzam obiad, który po prostu uwielbiam. Udka kurczaka kładę na plastry kapusty, a resztę robi już piekarnik. Wychodzi danie, któremu nie brakuje smaku.
Przepisy na surówki mogą wydawać się banalne. To w końcu łączenie kilku składników i czasem zalewanie jakimś płynem. Jednak diabeł tkwi w szczegółach i warto podpatrywać idealne, a czasem nieoczekiwane kompozycje smaków, takie jak przedstawiona w tym...
Ten przepis to radykalne uproszczenie konceptu gołąbków. Przygotowujemy je w postaci zapiekanki. Dostajemy więc wszystko, czego można oczekiwać od tego mięsno-kapuścianego przysmaku, ale bez kuchennego trudu.
Parzysz kapustę na gołąbki w garnku? Istnieje znacznie lepsza metoda. Z nią zrobisz to zdecydowanie szybciej i łatwiej. Gołąbki wyjdą tak samo dobre, a ty w kuchni spędzisz zdecydowanie mniej czasu.