Jaka przekąska na karnawał jest na najlepsza? Zimne nóżki robią furorę na przyjęciach i weselach od wielu lat. Przepis od kucharki weselnej gwarantuje doskonały efekt. Polecam go każdemu smakoszowi.
Chociaż niektórzy na widok parówek kręcą nosem, to wciąż plasują się one wysoko na liście śniadaniowych klasyków. O tym, że warto zwracać uwagę na ich skład, wie większość z nas, jednak odpowiednie ich przygotowanie wydaje się być wciąż nieco problem...
Sezon na wesela trwa w najlepsze. W tym roku prawdziwym hitem okazał się gulasz. Nam udało się, zdobyć przepis na to danie od weselnej kucharki. Poznaj go i zrób na obiad. Rodzina będzie zachwycona, bo gulasz jeszcze nigdy nie był tak smaczny.
Każdy kierowca dobrze wie, jakie są dopuszczalne prędkości w obszarach zabudowanych i poza nimi, zwłaszcza po znacznym wzroście kwot mandatów. Istnieje jednak pewna grupa użytkowników dróg, którzy nie zawsze są świadomi, że przekraczają prędkość.
Sernik na zimno sprawdzi się świetnie na letni deser. Poznaj niezwykle łatwy przepis i zaskocz swoich domowników. Ciasto zasmakuje im tak bardzo, że lepiej od razu zrób 2 blaszki. Gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka.
Gdy żar leje się z nieba, to warto przyrządzić lekki obiad na upały. Korzystam z tego przepisu i podaję młodą kapustę z dodatkami. Raz-dwa i smaczne danie trafia na mój stół.
Lato to czas, kiedy ogrody pękają w szwach od świeżych owoców. Wśród nich królują bezapelacyjnie porzeczki - czerwone, czarne i białe. Te pyszne i aromatyczne owoce doskonale nadają się do ciast, tart, dżemów i kompotów. Ale jest jeden deser, który z...
Oto tradycyjny, bardzo stary sposób na peklowane mięso, które sprawdzi się świetnie zarówno na ciepło, jak i na zimno. Taki obiad można przygotować z wyprzedzeniem, a z kawałka niedrogiego mięsa wyczarować cuda.
Leczo to danie, które kojarzy się z latem, słońcem i pysznym smakiem warzyw. Chociaż oryginalna, węgierska wersja nie zawiera cukinii, to w Polsce stała się ona nieodłącznym elementem tego dania. Dziś przedstawimy wam przepis na leczo z cukinią, boga...
W czasie lipcowych upałów trudno myśleć o zimie. Jednak właśnie teraz w kwiecie wieku są warzywa. Dojrzałe i pełne smaku, można zamknąć je w słoiku w postaci sałatki, która zimą przypomni letnie dni.
Upały dają ci się we znaki? Przygotuj chłodnik, który podasz na obiad, a zupa przyniesie orzeźwienie całej rodzinie. Nie jest to jednak ten tradycyjny, litewski chłodnik. Ten z przepisu przygotujesz z zupełnie innego warzywa, a jego smak zachwyci i w...