Właśnie dziś zaczyna się karnawał, który w tym roku jest wyjątkowo długi, bo potrwa do pierwszego tygodnia marca. Zdążymy na pewno przetestować wszystkie słodkości, które tradycyjnie je się w tym czasie. Może coś z Chorwacji? Krostule są przepyszne.
Już za kilka dni rozpocznie się karnawał, dlatego już teraz warto poznać przepisy na słodkie przekąski. Najlepszym, lecz nieco zapomnianym przysmakiem są oponki serowe. Przygotuj je w łatwy sposób i zaskocz domowników.
Jaka przekąska na karnawał jest na najlepsza? Zimne nóżki robią furorę na przyjęciach i weselach od wielu lat. Przepis od kucharki weselnej gwarantuje doskonały efekt. Polecam go każdemu smakoszowi.
W karnawale na naszych stołach goszczą zwykle faworki i pączki, a Polacy są mistrzami w ich przygotowywaniu. Pyszne łakocie robi się również w innych zakątkach Europy. Na przykład dzisiejszy przepis na pączki sięga korzeniami kuchni włoskiej. Frittel...
Karnawał to czas, kiedy słodkie przekąski królują na naszych stołach, a wśród nich prawdziwym hitem są pączkowe poduszeczki, znane jako Beignets. Puszyste, złociste i obsypane cukrem pudrem, te francuskie specjały zaskakują prostotą wykonania i niepo...
Latem tradycyjnie już wiele osób wybiera się nad Bałtyk. Wakacyjny czas sprzyja wydawaniu większej ilości pieniędzy, szczególnie w restauracjach. W miniony weekend zachodniopomorski sanepid przeprowadził kontrole w nadmorskich lokalach gastronomiczny...
Ślimaki to prawdziwa plaga w ogrodzie. Kto miał z nimi do czynienia, ten wie, jakie spustoszenie sieją i jak trudną walkę trzeba stoczyć, by ochronić swoje uprawy. Jest to jednak możliwe.Wystarczy tylko zastosować skuteczny środek i wcale nie musi to...
Kamila Szczawińska to jedna z najbardziej rozpoznawalnych polskich modelek, która zdobyła uznanie na światowych wybiegach. Od swoich skromnych początków, przez międzynarodową karierę, aż po życie rodzinne. Jak to robi, że w tak zabieganym życiu wciąż...
Branża gastronomiczna ma się coraz lepiej — wynika z najnowszego raportu PMR Market Experts. Zyskują zwłaszcza bary szybkiej obsługi - również dzięki temu, że są chętnie wybierane przez "zetki".
Zachodniopomorskie to kraina morza i jezior, o niezwykle bogatej historii i równie interesującej kuchni. Jednym z regionalnych specjałów jest śledzik po kołobrzesku, który podaje się w lokalnych restauracjach. Jak go przygotować?
Ręka do góry, kto zdążył pokłócić się o nazewnictwo jagód i borówek. Czas zakopać topór wojenny, bo zaczęliśmy nim wymachiwać, jak podczas zajadłych dyskusji o wychodzeniu na dwór i na pole. Napiszę przewrotnie: nie ma dobrej odpo...