Jesienią racuchy można smażyć nawet codziennie. Kiedy robi się chłodno, mamy przecież ochotę na coś ciepłego już od rana. Takie śniadania lubią nawet szefowe kuchni. Beata Śniechowska ma świetny patent na racuchy.
Przyjęcie weselne piosenkarki Roxie Węgiel było prawdziwą ucztą dla fanów włoskich dań. Ale czy faktycznie takie potrawy pojawiłyby się też na weselu u Włochów? Zapytaliśmy o to ekspertkę - Cristinę Catese - włoską szefową kuchni i prezeskę Federazio...
Smak to niezwykle subiektywna kwestia. To, co jednemu smakuje wybornie, drugiemu może wydawać się obrzydliwe. Jednak, co jakiś czas pojawiają się nowe, zaskakujące połączenia smakowe, które burzą nasze kulinarne schematy i zmuszają nas do przewartośc...
Przygotowanie ponad 13 milionów posiłków dla 15 tys. sportowców z całego świata to gigantyczne zadanie. To właśnie czeka na ponad 200 szefów kuchni podczas Igrzysk Olimpijskich i Paraolimpijskich w Paryżu. Wiemy, jak zorganizowana jest największa res...
Niektóre kuchenne produkty mają nietypowe zastosowania. Sól, która jest wszechobecna w naszych potrawach, okazuje się bardzo pomocna nie tylko w przyprawianiu dań.
Hortensje do częsty gość w naszych ogrodach. Miłośnicy pielęgnacji kwiatów dobrze wiedzą, że jesień to pora, by przygotować je na spadek temperatur i przetrwanie zimy. Nie wszyscy jednak wiedzą, że nawóz do nich można przygotować z jabłek.
Krzysztof Cugowski na Instagramie czasem pokazuje wnętrza swojego domu. Piosenkarz ma ogromny ogród, może też pochwalić się imponującą kolekcją płyt. Zobacz jak mieszka Krzysztof Cugowski.
Po ataku nożownika w Solingen ministra spraw wewnętrznych Niemiec Nancy Faeser wezwała do zjednoczenia się. "W takich czasach nie pozwolimy się podzielić , ale stoimy razem i nie pozwolimy, aby tak straszny atak podzielił społeczeństwo" - powiedziała...
W poniedziałek minister Pełczyńska-Nałęcz zainaugurowała 10. Ogólnopolski Szczyt Gospodarczy. „Dla wsparcia polskiej przedsiębiorczości w bardzo różnych odsłonach, ale wszystko z myślą o tym, żeby ta przedsiębiorczość była bardziej innowacyjna, bardz...
Basia Starecka, znana w internecie jako Nakarmiona Starecka, znalazła sposób, by tradycyjne naleśniki z serem smakowały jak danie z modnej restauracji. Przesmażyła do nich słodkie brzoskwinie. Wypróbuj ten przepis, bo jest fantastyczny!