Ta zapiekanka to prosty sposób, by zmienić mięso z rosołu w pyszne danie. Wystarczy połączyć je z prostymi składnikami, które także mogą być resztkami z poprzednich obiadów. Jak przystało na zapiekankę, jest prosto i pysznie.
Uwielbiany kucharz z Youtube'a Tomasz Strzelczyk pokazał, jak zagospodarować wygotowane mięso. Przygotował z niego zapiekankę. Ten przepis z pewnością warto zachować na przyszłość.
Choć wydawałoby się, że w klasycznym przepisie na rosół, za wiele nie da się zmienić... to jednak w kuchni wszystko jest możliwe. Odkąd poznałam ten sposób, często do niego wracam, a już zwłaszcza zimą. Tak przygotowany rosół jest bardziej esencjonal...
Prosty i pomysłowy sposób na danie z mięsem mielonym. Jego przygotowanie wymaga chwili czasu, bo trzeba mięso odłożyć do piekarnika. Jednak dzięki temu można przygotować je z wyprzedzeniem, a następnie mieć już gotowy szybki obiad.
Lubisz mięso mielone? W takim razie poznaj przepis, który może cię zaskoczyć nie tylko smakiem. Mięsa w takim wydaniu prawdopodobnie nie jadłeś. Chleb z mięsem mielonym i apetycznymi dodatkami wychodzi, że palce lizać.
Szukasz inspiracji na prosty obiad? Poznaj przepis i przygotuj przepyszny posiłek dla całej rodziny. Kapusta w połączeniu z mięsem mielonym jeszcze nigdy nie smakowała aż tak dobrze. Smak całego dania zachwyci cię tak bardzo, że będziesz przygotowywa...
Rosół króluje na naszych stołach w niedzielę i od święta. Niektórzy szefowie kuchni wlewają do niego ocet. Dlaczego sięgają po ten składnik? Odpowiedź może nieźle zaskoczyć.
Podstawowa zasada kulinarna mówi, że im mniej szumowin, tym rosół staje się bardziej klarowny. Szumowiny, czyli tzw. męty, to białko zwierzęce, które pod wpływem wysokiej temperatury ścina się i tworzy szaro-brązową pianę na powierzchni wywaru. Choć...
Kurczak to jedno z najchętniej wybieranych mięs nie tylko do przygotowania dania głównego, ale również przy gotowaniu rosołu. Nie każda część nadaje się jednak do stworzenia pysznego i aromatycznego wywaru.
Rosół to klasyczne danie, które gości na stołach w wielu polskich domach, szczególnie w niedziele i święta. Tradycyjnie wzbogacany jest pietruszką, lubczykiem i innymi ziołami. Jednak istnieje jeden zielony dodatek, który może całkowicie odmienić sma...
Rosół króluje na naszych stołach niemal co niedzielę. Z roku na rok mamy coraz większą świadomość - nie doprawiamy go chemicznymi składnikami. Zamiast tego wybieramy zdrowsze i równie aromatyczne alternatywy m.in sos sojowy.