Ten sernik to wydanie tak znane, że doczekało się własnej nazwy. W wersji przygotowanej przez Anię Zyśk sernik taki jest nie tylko pyszny, lecz także niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu. Jego kakaowe wydanie zwala z nóg połączeniem z delikatnym, serowym smakiem.
Ania Zyśk, autorka kanału jedz.pysznie, dzieli się z nami swoim przepisem na bułeczki. Mają one nieco nieoczekiwany składnik. Jest nim puree z dyni – łatwy półprodukt, który o tej porze roku powinien często gościć w naszych kuchniach.
Wyjazd do sanatorium wiąże się ze sporymi wydatkami. Okazuje się, że wiele osób może skorzystać ze sporych zniżek, dzięki którym za pobyt w uzdrowisku zapłacą mniej. Sposób jest banalnie prosty. Wystarczy, że wyrobisz jeden dokument. Podpowiadamy, ko...
W obliczu zmian klimatycznych zagrażających tradycyjnym uprawom kakao, branża czekoladowa intensywnie poszukuje nowych kierunków rozwoju. To, co kiedyś wydawało się niemożliwe, staje się realne – produkcja kakao może wkrótce przenieść się z tropikaln...
Prosty przepis na ciasto inspirowane klasyczną francuską napoleonką. Przygotowany z łatwo dostępnych składników szybki deser przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom słodyczy. Wzbogacona brzoskwiniami z puszki, taka szybka kremówka jest świetnym trze...
Sernik, który nie jest serwowany na słodko, lecz na... słono? To MOŻE wydawać ci się dziwne, ale tylko do momentu, w którym postanowisz zaryzykować i dasz temu przepisowi szansę. Gdy już wyjmiesz ciasto z piekarnika i skosztujesz pierwszy kęs, natych...
Zjadłbyś coś pysznego? Weź ciasto francuskie, owiń nim łyżki i wstaw do piekarnika. Wyjdzie deser, że palce lizać. Czegoś, tak dobrego na pewno się nie spodziewałeś, dlatego wypróbuj ten przepis.
Serowa chmurka to ciasto, które urzeka swoim delikatnym smakiem i puszystą konsystencją. Mięciutki biszkopt przełożony został lekkim kremem na bazie serków waniliowych i nasączony dżemem o smaku kiwi. Całość jest orzeźwiająca, lekka i po prostu przep...
Kruchy spód, serek śmietankowy i tuńczyk przełamany świeżym ogórkiem to najlepszy patent na zaskakującą tartę. Idealna na lekki obiad, zachwyci na imprezie i świetnie sprawdzi się na kolację.
Wywołuje uśmiechy na twarzach nie tylko ze względu na smak, który niezaprzeczalnie uszczęśliwia, ale również przez nazwę. Bo jak nie prychnąć, kiedy gospodyni częstuje pupą pawiana?