- W kierunku Pokrowska, niezależnie od tego jak trudna jest sytuacja, Rosjanie od dwóch dni nie poczynili postępów - przekazał w poniedziałek prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski. Tymczasem z analizy opublikowanej przez AFP wynika, że wczoraj okupanc...
Z całkowitą powagą lewicowy portal NaTemat.pl zapytał rzecznika niemieckiego wywiadu BND (Bundesnachrichtendienst) o prawdziwość informacji podanej w środę przez dra Grzegorza Chociana. W programie Polsatu ujawnił on, że tajne służby naszego zachodni...
W mediach społecznościowych pojawiają się doniesienia o większej liczbie ofiar powodzi. Wiceminister spraw wewnętrznych Wiesław Szczepański kategorycznie temu zaprzecza. Co dokładnie powiedział wiceszef MSWiA?
Szefowa Związkowej Alternatywy w Krajowej Administracji Skarbowej obawia się zwolnienia. Powodem ma być publiczna krytyka nowego kierownictwa instytucji. W rozmowie z Interią Agata Jagodzińska mówi o zmianach nowej ekipy w KAS, które w jej ocenie utr...
Jak już dzisiaj informowaliśmy, zdaniem anonimowych amerykańskich urzędników, na których powołuje się Politico, siedem krajów NATO na czele z USA i Niemcami sprzeciwia się dołączeniu Ukrainy do Sojuszu Północnoatlantyckiego. Głos zabrał właśnie Kijów...
W środę w Sejmie pierwsze czytanie projektu nowelizacji ustawy o CMKP. Zgodnie z nim to ministerialny zespół, a nie Kolegium Elektorów, ma wybierać dyrektora tej jednostki. Z informacji Rynku Zdrowia wynika, że powodem zmian może być fakt zatrudniani...
Doda podzieliła się swoimi przemyśleniami na temat sztucznej inteligencji. Jeszcze wcześniej głos w tej sprawie zabrała Maryla Rodowicz. Obie wokalistki zdają się sceptycznie podchodzić do tej technologii.
Kilka tygodni temu Doda wyjawiła swój sprzeciw wobec publicznego karmienia piersią, twierdząc, że jest to jednak bardzo intymna czynność, którą powinno się w jakiś sposób ukrywać. Teraz zdanie podtrzymała.
Trudno oprzeć się tak soczystym i puszystym kotletom. Mimo że przypominają mielone, wyróżnia je sposób przygotowania. Robert Makłowicz podzielił się trikiem na osiągnięcie kulinarnej doskonałości.