Gulasz to niewątpliwe danie, które bardzo często gości na polskich stołach. Najczęściej jest on przyrządzany w połączeniu z mięsem wołowym albo wieprzowym. Mało osób jednak wie, że do ugotowania tego dania możemy wykorzystać inne, znacznie tańsze mięso. Będziesz zaskoczony.
Gulasz wieprzowy jest ulubionym daniem Polaków. Niestety źle przygotowane mięso wyjdzie zbyt twarde. Istnieje sposób, aby to danie wyszło idealne. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak zmiękczyć mięso do gulaszu. Sposób jest banalny, a obiad wyjdzie przep...
Cudze chwalicie, swego nie znacie. Polska przoduje w produkcji mięsa, które przez rodaków jest kompletnie ignorowane. Zamiast cieszyć krajanów, jest sprzedawane na zachód, gdzie bardziej się je docenia. Rozejrzyj się podczas zakupów, może masz je w z...
Rolnicy w japońskim Matsusaka skrupulatnie hodują krowy i utrzymują je przy życiu dłużej, niż wynosi ich średnia długość życia, aby otrzymać najdroższą wołowinę na świecie. Hodowcy bydła zdradzają tajniki swojej pracy.
Wołowina po koreańsku to idealny przepis na orientalny obiad, który przygotujesz we własnej kuchni. Kruche mięso w aromatycznej marynacie rozpływa się w ustach. Śmiało można powiedzieć, że to jedno z najlepszych dań na świecie.
Gdy z miejskiego zgiełku trafiasz w samo serce Tatr, możesz poczuć się jak w innym świecie. Ale są tacy, którzy odnajdują się tam natychmiast - z pasji, ciekawości i odwagi. Jedną z takich osób jest Debora "Debsy" Suliborska, znana z programu MasterC...
Burgery stale zyskują na popularności, szczególnie jeśli w grę wchodzi najwyższej jakości mięso, domowej roboty bułka czy nietypowe dodatki. Dziś nie jest to już wyłącznie amerykański przepis na szybką kanapkę. Burgery stały się daniem premium, które...
Duszona wołowina we własnym sosie – bardzo prosty przepis na pyszny obiad dla całej rodziny Wołowina w sosie własnym to danie, którego reklamować nie trzeba, chociaż nie zrobisz go w piętnaście minut. Duszona wołowina zrazowa, krzyżowa albo świe...
Kończą się prace nad strategią wspólnej marki „Polska Wołowina”, w której istotną rolę będzie pełnił system QMP, który stanowi standard produkcji żywca wołowego oraz mięsa wołowego wysokiej wysokiej jakości, uznany za krajowy system jakości żywności.
Kończą się prace nad strategią wspólnej marki „Polska Wołowina”. Zgodnie z decyzją podjętą przez największe polskie zakłady mięsne uczestniczące w spotkaniu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, marka ta będzie budowana w oparciu o certyfikowaną p...
Znudziła ci się fasolka szparagowa w bułce tartej? Poznaj nowy sposób na jej przygotowanie. Dzięki zaskakującym składnikom warzywo nabierze zupełnie nowego smaku. Po spróbowaniu na jednej porcji się nie skończy.