Gulasz to niewątpliwe danie, które bardzo często gości na polskich stołach. Najczęściej jest on przyrządzany w połączeniu z mięsem wołowym albo wieprzowym. Mało osób jednak wie, że do ugotowania tego dania możemy wykorzystać inne, znacznie tańsze mięso. Będziesz zaskoczony.
Ilość odsłon: 18
źródło: https://smakosze.pl/zadna-wolowina-i-wieprzowina-do-gulaszu-dodaje-tanie-i-niedoceniane-mieso-kj-md-090125
dodano: 2025-01-09 17:41:08
Inne znaleziska:
Wlej do mięsa zaraz po przesmażeniu. Wieprzowina w gulaszu będzie idealnie miękka
smakosze.pl
Gulasz wieprzowy jest ulubionym daniem Polaków. Niestety źle przygotowane mięso wyjdzie zbyt twarde. Istnieje sposób, aby to danie wyszło idealne. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak zmiękczyć mięso do gulaszu. Sposób jest banalny, a obiad wyjdzie przep...
smakosze.pl, 2024-09-16 18:26:02
2024-09-16 18:26:02
Zdrowe i łatwo dostępne, a Polacy je pomijają. Jest 100 razy lepsze niż wieprzowina i kurczak
smakosze.pl
Cudze chwalicie, swego nie znacie. Polska przoduje w produkcji mięsa, które przez rodaków jest kompletnie ignorowane. Zamiast cieszyć krajanów, jest sprzedawane na zachód, gdzie bardziej się je docenia. Rozejrzyj się podczas zakupów, może masz je w z...
smakosze.pl, 2025-01-09 15:50:06
2025-01-09 15:50:06
Jak smakuje najdroższa wołowina na świecie? Ponad 2 tys. zł za 100 g mięsa
businessinsider.com.pl
Rolnicy w japońskim Matsusaka skrupulatnie hodują krowy i utrzymują je przy życiu dłużej, niż wynosi ich średnia długość życia, aby otrzymać najdroższą wołowinę na świecie. Hodowcy bydła zdradzają tajniki swojej pracy.
businessinsider.com.pl, 2024-07-21 20:20:02
2024-07-21 20:20:02
Wołowina bulgogi po koreańsku zabierze cię w orientalną podróż. Jest krucha i rozpływa się w ustach
pysznosci.pl
Wołowina po koreańsku to idealny przepis na orientalny obiad, który przygotujesz we własnej kuchni. Kruche mięso w aromatycznej marynacie rozpływa się w ustach. Śmiało można powiedzieć, że to jedno z najlepszych dań na świecie.
pysznosci.pl, 2024-08-26 11:13:03
2024-08-26 11:13:03
Najdroższa wołowina świata, inspektorzy Michelin i Giewont za oknem. Kulisy stażu w gwiazdkowej restauracji
pysznosci.pl
Gdy z miejskiego zgiełku trafiasz w samo serce Tatr, możesz poczuć się jak w innym świecie. Ale są tacy, którzy odnajdują się tam natychmiast - z pasji, ciekawości i odwagi. Jedną z takich osób jest Debora "Debsy" Suliborska, znana z programu MasterC...
pysznosci.pl, 2025-05-25 07:21:02
2025-05-25 07:21:02
Wołowina, krab, kawior i trufle. Za tego burgera trzeba zapłacić ponad 20 tys. zł
g.pl
Burgery stale zyskują na popularności, szczególnie jeśli w grę wchodzi najwyższej jakości mięso, domowej roboty bułka czy nietypowe dodatki. Dziś nie jest to już wyłącznie amerykański przepis na szybką kanapkę. Burgery stały się daniem premium, które...
g.pl, 2025-05-28 07:49:07
2025-05-28 07:49:07
Wołowina w sosie własnym
czteryfajery.pl
Duszona wołowina we własnym sosie – bardzo prosty przepis na pyszny obiad dla całej rodziny Wołowina w sosie własnym to danie, którego reklamować nie trzeba, chociaż nie zrobisz go w piętnaście minut. Duszona wołowina zrazowa, krzyżowa albo świe...
czteryfajery.pl, 2025-06-04 13:31:06
2025-06-04 13:31:06
Co dalej z marką „Polska Wołowina”?
farmer.pl
Kończą się prace nad strategią wspólnej marki „Polska Wołowina”, w której istotną rolę będzie pełnił system QMP, który stanowi standard produkcji żywca wołowego oraz mięsa wołowego wysokiej wysokiej jakości, uznany za krajowy system jakości żywności.
farmer.pl, 2025-06-13 08:06:02
2025-06-13 08:06:02
Co dalej z marką „Polska Wołowina”? Będą dopłaty i wyższe stawki za żywiec
cenyrolnicze.pl
Kończą się prace nad strategią wspólnej marki „Polska Wołowina”. Zgodnie z decyzją podjętą przez największe polskie zakłady mięsne uczestniczące w spotkaniu w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi, marka ta będzie budowana w oparciu o certyfikowaną p...
cenyrolnicze.pl, 2025-06-13 11:08:06
2025-06-13 11:08:06
Żadne masełko, żadna bułka tarta. Najlepszą fasolkę szparagową przygotujesz w ten sposób
smakosze.pl
Znudziła ci się fasolka szparagowa w bułce tartej? Poznaj nowy sposób na jej przygotowanie. Dzięki zaskakującym składnikom warzywo nabierze zupełnie nowego smaku. Po spróbowaniu na jednej porcji się nie skończy.
smakosze.pl, 2024-07-05 18:15:02
2024-07-05 18:15:02