Ten obiad jest prosty, a zarazem bajecznie pyszny. Zrobisz go z kiełbasy, cebuli i jabłka. Pieczona kiełbasa w takim wydaniu obłędnie pachnie i każdemu smakuje. Przygotowanie tego dania to po prostu bułka z masłem.
Kiedy spadnie pierwszy śnieg? IMGW podaje termin. Ostrzega też przed pogodą we Wszystkich Świętych. Ma bardzo wiać. Znamy prognozę pogody na najbliższe dni.
Fasolka szparagowa to smak lata, którym warto zajadać się w czasie sezonu. Chociaż najpopularniejszą jej wersją jest fasolka z okrasą z bułki tartej i masła, to we francuskim wydaniu szybko skradnie serca rodziny i gości.
Igrzyska Olimpijskie w Paryżu to ważny sprawdzian dla sportowców, którym będą kibicować wszyscy kibice. Zapytaliśmy ChatGPT, ile medali mają szansę zdobyć Polacy.
Jak przyrządzić na obiad schab, by nie był kolejną powtórką z klasycznego sznycla? Na przykład w postaci takiej zapiekanki. Takie kotlety, przyrządzone nieco inaczej, z pewnością przypadną wszystkim do gustu.
Jeśli chodzi o metodę obróbki, są to w zasadzie frytki. Trudno w to jednak uwierzyć, kiedy się na nie patrzy. Takie ziemniaczane jeżyki z pewnością zrobią wrażenie na gościach podczas imprezy.
Wątróbka będzie smakowała jeszcze lepiej. Zrób tę w jabłkach z przepisu, a smak przekona nawet tych, którzy nie przepadają za tym mięsem. W łatwy i szybki sposób przygotujesz wykwintne danie na specjalne okazje. Wypróbuj je, a będziesz wracać do nieg...
- Ceremonia otwarcia igrzysk była bardzo ciekawa, bardzo francuska i momentami prowokacyjna - przyznaje dziennikarz Tomasz Terlikowski w programie Gońca na żywo. I wskazuje na jeden fakt, który według niego przesądza o tym, iż inscenizacja Ostatniej...
Lato to czas na grillowanie, a aromat potraw z rusztu wypełnia przydomowe ogródki i sprawia, że w brzuchu zaczyna burczeć. W mojej kuchni stawiam nie tylko na mięsne dania, ale również zaskakujące przysmaki.
Jeśli lubisz mizerię, to poznaj przepis na ogórki z wybornym sosem. Robię go z aromatycznych i zdrowych składników. Ogórki w takim wydaniu kuszą smakiem i są dużo lepsze od tradycyjnej mizerii.
Złociste i chrupiące kuleczki ziemniaczane to świetny sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków, które zostały z obiadu. Wystarczy wymieszać je z odrobiną mąki ziemniaczanej i ulubionymi ziołami. Przepis pani Heni robi furorę.